Lukašenko: Uprkos nesuglasicama oko isporuka energenata, odbrambena saradnja sa Rusijom je svetinja!

13.11.2021

16:05

0

Mi ćemo odigrati svoju ulogu u ovoj konfrontaciji, kao što smo se dogovorili. Nikada se nećemo pokolebati!

Lukašenko: Uprkos nesuglasicama oko isporuka energenata, odbrambena saradnja sa Rusijom je svetinja!
Lukasenko - Copyright Printscreen/YouTube/Sky News

Odbrambena saradnja sa Rusijom za Belorusiju je uvek bila svetinja uprkos nesuglasicama oko isporuka energenata, izjavio je predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko u intervjuu za ruski mesečnik "Nacionalna odbrana".

Nikada nismo umanjili ulogu bezbednosti i odbrane u našim odnosima sa Rusijom, iako mediji to pokušavaju da izokrenu, rekao je on, preneo je TASS.

- To je uvek bilo sveto. Koliko god da se svađamo oko cena nafte, gasa i energenata - bila su druga vremena, ali odbrana i bezbednost su svetinja, naglasio je Lukašenko.

Prema njegovim rečima, Belorusija oseća pritisak sa Zapada zbog migrantske krize.

- I ponavljam. Nemojte ni da sumnjate! Mi ćemo odigrati svoju ulogu u ovoj konfrontaciji, kao što smo se dogovorili. Nikada se nećemo pokolebati! Događaji od prošle godine pokazali su da je to bio hibridni napad i da je i dalje u toku, usmeren na našu državnost, našu zemlju, rekao je predsednik Belorusije.

On je naveo da može da postoji svađa sa Rusijom, ali i ponavio da su zajednička bezbednost i odbrana svetinja.

- I to smo pokazali, istakao je Lukašenko.

Nijedan avion "Belavie" nije dovezao migrante

Nijedan avion nacionalnog beloruskog avioprevoznika "Belavia" nije dovezao migrante sa Bliskog istoka u Belorusiju, izjavio je predsednik  Lukašenko.

- Vi (zapadne zemlje) ste hteli da zadavite nas, našu kompaniju na aerodromu, štaviše, zabranili ste avionima "Belavie" da lete čak i iznad teritorije Evrope! Dobro, mi letimo za Rusiju, letimo za Kinu, na istok i tako dalje, ali nijedan avion "Belavie" nije doveo migrante ovde, oni lete svojim avionima, Boingom, rekao je Lukašenko, preneo je TASS.

Prema njegovim rečima, politika Zapada je dovela do ove situacije.

- Onda su uveli sankcije protiv mene, protiv Belorusa, krenuli u hibridni rat protiv Belorusije. Uzmite medije, privredu, politiku i sada su usmereni na vojsku, bezbednost - hibridni rat. I posle toga vi ludaci hoćete da vas zaštitim, posebno od migranata?! Da li sam iracionalan? Vi ste to napravili i sada ćete to dobiti, naglasio je Lukašenko.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike