Putin telefonirao sa Angelom Merkel o migrantskoj krizi: Predložio joj da utiče na EU

10.11.2021

11:57

0

U saopštenju Kremlja otkriveni su detalji razgovora

Putin telefonirao sa Angelom Merkel o migrantskoj krizi: Predložio joj da utiče na EU
AP21232569266950 - Copyright AP Photo/Alexander Zemlianichenko, Pool

Predsednik Rusije Vladimir Putin pozvao je u telefonskom razgovoru sa odlazećom nemačkom kancelarkom Angelom Merkel članice Evropske unije da uspostave direktne kontakte sa Belorusijom radi rešavanja migrantske krize na belorusko-poljskoj granici, izvestila je danas pres služba Kremlja.

- Ruski predsednik je predložio da se otvori diskusija o novonastalim problemima (u situaciji oko izbeglica na granicama Belorusije i EU) putem direktnih kontakata između predstavnika zemalja članica EU i Minska - navodi se u saopštenju Kremlja, a prenosi ruska agencija TASS.

- Dve strane su detaljno razgovarale o migrantskoj situaciji na granici Belorusije sa zemljama Evropske unije i izrazile su zabrinutost zbog humanitarnih posledica migracione krize - navodi se u saopštenju Kremlja.

Kancelarka Merkel je ruskom predsedniku poručila da je beloruska "instrumentalizacija migranata" nehumana i neprihvatljiva, i zamolila ga da izvrši pritisak na belorusku vladu po tom pitanju, izjavio je njen portparol, a prenosi agencija Rojters.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike