Kina ovo nije doživela 70 godina: Snežna oluja paralisala gradove, jedni uživaju, drugi se muče (VIDEO)

11.11.2021

13:04

0

Maksimalna visina snežnog pokrivača od 53 cm zabeležena je u utorak u gradu Anšan u Liaoningu

Kina ovo nije doživela 70 godina: Snežna oluja paralisala gradove, jedni uživaju, drugi se muče (VIDEO)
Ilustracija - Copyright Pixabay

Snežne oluje su ugrozile severoistočni deo Kine poslednjih dana, sa rekordnim snežnim pokrivačem u nekim regionima koji je otežao saobraćaj, zaustavio železničke usluge i stvorio zabrinutost zbog snabdevanja električnom energijom usled pada temperature.

Saobraćaj u provinciji Liaoning ozbiljno je poremećen, a većina glavnih puteva zatvorena je od utorka, kao i autobuske stanice, osim onih u gradovima Dalian i Dandong.

Od dolaska hladnog talasa u nedelju, temperature na severoistoku Kine su do utorka u pojedinim oblastima pale za čak 14 stepeni Celzijusa, prenosi Rojters.

 

 

Meteorološke službe izdale su najviša, crvena upozorenja za snežne oluje za delove provincije Unutrašnja Mongolija, Hebei, Tijenđin, Šandung, Lijaoning, Ðilin i Heilungđijang.

U snegom pogođenom Šenjangu, glavnom gradu pokrajine Lijaoning, vlasti su pozvale tržnice i prodavnice prehrambenih proizvoda da snize cene svojih proizvoda i istovremeno povećaju svoje zalihe.

 

 

U regionu su, takođe, pojačani napori da se održi sistem grejanja, a vlasti rade na povećanju kapaciteta za proizvodnju električne energije i uvoza uglja, javili su državni mediji.

Veliki deo zemlje, uključujući severoistočnu Kinu, trpi prekide u snabdevanju od maja, jer su rastuće cene i ograničene isporuke uglja ograničile rad u elektranama.

 

 

Zou Cunkiao, glavni meteorolog u Meteorološkoj opservatoriji provincije Liaoning, rekao je da su ove snežne padavine u zapadnom Liaoningu bile najveće od početka evidencije 1951. godine.

Maksimalna visina snežnog pokrivača od 53 cm zabeležena je u utorak u gradu Anšan u Liaoningu.

BONUS VIDEO: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike