Lavrov kritikovao EU zbog migrantske krize: U ovoj situaciji neophodno je izbegavati dvostruke standarde

09.11.2021

13:25

0

Migranti su uglavnom iz Iraka i Sirije, iako su neki došli iz Afrike, iskoristivši priliku da uđu u Evropu preko nove migrantske rute

Lavrov kritikovao EU zbog migrantske krize: U ovoj situaciji neophodno je izbegavati dvostruke standarde
Sergej Lavrov - Copyright Profimedia

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov pozvao je zemlje Evropske unije da izbegavaju dvostruke standarde u rešavanju migrantske krize u Belorusiji na granici sa Poljskom i Litvanijom.

- U ovoj situaciji neophodno je izbegavati dvostruke standarde i koristiti uobičajan pristup u onome što se tiče položaja naroda EU - rekao je danas Lavrov na konferenciji za novinare, prenosi TASS.

Ruski ministar je naglasio i da ova kriza proizilazi iz politike koju zemlje NATO-a i EU godinama vode na Bliskom istoku i severnoj Africi.

Poljska policija je danas objavila video-snimak koji prikazuje grupu migranata koji su tokom noći kampovali sa beloruske strane poljske granice.

Ovakva situacija je usledila posle nekoliko dana povišenih napetosti na granici, gde je velika grupa migranata, uglavnom sa Bliskog istoka, pokušala da se probije u Poljsku.

Migranti su uglavnom iz Iraka i Sirije, iako su neki došli iz Afrike, iskoristivši priliku da uđu u Evropu preko nove migrantske rute.

Većina nastoji da samo prođe kroz Poljsku da bi stigla do Nemačke ili drugih zemalja zapadne Evrope.

Poljska je dobila snažne signale podrške i solidarnosti od država članica EU i Sjedinjenih Država dok se suočava sa svojom pograničnom krizom.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike