Rusija o optužbama za nemire na granici Poljske i Belorusije: Prevazilaze okvire zdravog razuma

10.11.2021

08:17

0

Državni granični komitet Belorusije u ponedeljak je saopštio da je velika grupa izbeglica iz zemalja Istoka i Afrike krenula na granicu Belorusije sa Poljskom

Rusija o optužbama za nemire na granici Poljske i Belorusije: Prevazilaze okvire zdravog razuma
Tan2021-11-9_155127448_0 - Copyright Leonid Shcheglov/BelTA via AP

Optužbe Varšave i poljskog predsednika Andžeja Dude na račun Rusije u vezi sa migrantskom krizom na granici sa Belorusijom prelaze sve granice, izjavila je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

- Iznenađujuće je ono što čujemo iz Varšave. Da budem iskrena, po mom mišljenju, to prevazilazi sve moguće okvire pristojnosti i zdravog razuma. Govorim o optužbama na račun naše zemlje i uopšte ocenama situacije... Nemoguće je tek tako se pretvarati i lagati - rekla je Zaharova za Jutjub kanal „Solovjov uživo“.

Ranije je predsednik Poljske Andžej Duda na konferenciji za novinare u Bratislavi izjavio da je na granici u toku neviđeni masovni hibridni napad Belorusije.

Državni granični komitet Belorusije u ponedeljak je saopštio da je velika grupa izbeglica iz zemalja Istoka i Afrike krenula na granicu Belorusije sa Poljskom. Uveče je granična služba saopštila da je situacija sa izbeglicama na granici sa Poljskom i dalje izuzetno napeta: više od dve hiljade izbeglica, uključujući značajan broj žena i dece, zaustavilo se ispred poljske ograde na granici.

Poljske snage bezbednosti ih ne propuštaju, a migranti su više puta pokušavali da preseku postavljenu bodljikavu žicu i uđu u Poljsku.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Sputnjik

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike