Drama na granici sa Poljskom: Suzavcem na migrante

09.11.2021

13:46

0

Predsednik Poljske Andrej Duda proglasio je vanredno stanje na teritorijama koje se graniče sa Belorusijom

Drama na granici sa Poljskom: Suzavcem na migrante
Tan2021-11-9_131253883_0 - Copyright Leonid Shcheglov/BelTA via AP

Procenjuje se da je u ovom trenutku između 3.000 i 4.000 migranata u blizini granice, a a predsednik Poljske Andrzej Duda proglasio je vanredno stanje na teritorijama koje se graniče sa Belorusijom

Bezbednosne snage Poljske bacile su suzavac na migrante koji su danas pokušali da probiju bodljikavu žicu i uđu u zemlju iz Belorusije.

 

 

Procenjuje se da je u ovom trenutku između 3.000 i 4.000 migranata u blizini granice, a a predsednik Poljske Andrej Duda proglasio je vanredno stanje na teritorijama koje se graniče sa Belorusijom.

Mobilisan je veliki broj pripadnika vojske i policije da čuva državnu granicu, dok sve više migranta prilazi bodljikavoj žici.

Podsetimo, na stotine njih provelo je noć pod otvorenim nebom, nadajući se da će moći da pređu u Poljsku. Mediji javljaju da je i nekoliko migranata preminulo od posledica smrzavanja.

 

 

Na snimcima i fotografijama koje stižu sa lica mesta vidi se da među migrantima ima i dosta žena i dece. Roditelji su uslikani kako kraj vatre pokušavaju da zagreju svoje mališane.

Za to vreme, vlasti u Poljskoj prave takozvane obruče u blizini granice, odnosno patrole koje bi uhvatile migrante koji su ilegalno prešli granicu.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Telegraf

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike