Postbregzitovsko ludilo: Otet i zapaljen autobus u Belfastu! (FOTO/VIDEO)

08.11.2021

08:42

0

Ovo je drugi put u poslednjih nekoliko nedelja da je autobus otet i zapaljen u Severnoj Irskoj

Postbregzitovsko ludilo: Otet i zapaljen autobus u Belfastu! (FOTO/VIDEO)
belfast profimedia-0642062323 - Copyright Profimedia

Četiri muškarca su u nedelju uveče otela i zapalila autobus u probritanskoj unionističkoj zajednici u Severnoj Irskoj, saopštila je policija.

 

- Prijavljeno je da su četiri muškarca ušla u autobus i naredila putnicima da izađu pre nego što je autobus zapaljen - navodi se u saopštenju Policijske službe Severne Irske.

Povređenih nije bilo.

 

Operater tog prevoznika je izjavio da su vozač i mali broj putnika bezbedno evakuisani iz autobusa pre nego što je zapaljen.

"Veoma smo razočarani ovim zastrašujućim napadom na naše osoblje i službu javnog prevoza u toj oblasti. U potpunosti osuđujemo ovakvo ponašanje i blisko ćemo sarađivati sa policijom na ovom slučaju", navodi se u saopštenju.

Profimedia
 

Postbregzit ugrožava mir u Severnoj Irskoj

Inače, ovo je drugi put u poslednjih nekoliko nedelja da je autobus otet i zapaljen u Severnoj Irskoj. Rojters navodi da se veruje da je sličan prošlonedeljni incident takođe vezan za pitanja nakon Bregzita.

Šef Demokratske unionističke partije Džefri Donaldson rekao je da bi takvo kriminalno ponašanje moglo da dovede do smrti ili ozbiljnih povreda i da škodi samo lokalnom stanovništvu i lokalnim zajednicama.

Napad u ovom gradu desio se nedeljama nakon što je Donaldson upozorio da će povući svoju stranku iz vlade među zajednicama Severne Irske, osim ako Britanija ne dobije važne ustupke od Evropske unije u vezi sa trgovinskim protokolom u severnoirskim lukama.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike