Balkanska mafija među glavnim saveznicima ozloglašenog kolumbijskog Zalivskog klana: Droga u region stizala dobro isplaniranom rutom

04.11.2021

08:34

0

Vođa klana, Dario Usuga, zvani Otonijel, uhvaćen je 24. oktobra

Balkanska mafija među glavnim saveznicima ozloglašenog kolumbijskog Zalivskog klana: Droga u region stizala dobro isplaniranom rutom
otonijel - Copyright Profimedia

Narko-mafijaška organizacija Zalivski klan iz Kolumbije, čiji je vođa Otonijel uhvaćen krajem oktobra, ima balkansku mafiju kao saveznika, i to kao jednu od svojih pet glavnih međunarodnih veza, saopštila je kolumbijska policija.

- Ova zločinačka organizacija ima pet glavnih saveza za šverc kokaina na različitim geografskim širinama: u Meksiku, u kartelima Halisko Nueva Generasion i Sinaloa, u Evropi kalabrijsku i sicilijansku mafiju i mreže za trgovinu drogom na Balkanu - prenela je Radio-televizija Crne Gore, navode iz dokumenta kolumbijske policije koji je na konferenciji za novinare u sredu pročitao šef kolumbijske policije general Horhe Luis Vargas.

Vargas je objasnio da je iz Kolumbije i Centralne Amerike droga ubacivana u brodske kontejnere, koji su zatim prebacivani do Holandije i Španije, a odatle kopnom na Balkan.

Vođa Zalivskog klana, Dario Usuga, zvani Otonijel, uhvaćen je 24. oktobra u regionu na severozapadu zemlje i trebalo bi uskoro da bude izručen u SAD.

Otonijel se smatra jednim od najopasnijih svetskih trgovaca narkoticima, a Zalivski klan broji oko 3.500 ljudi, prema zvaničnim podacima kolumbijske policije.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike