Mafijaš koji je sarađivao sa Eskobarom poslao plaćene ubice da likvidiraju novinara

27.10.2021

09:25

0

Autor: A. S.

Sigifrido Ranuči nije prvi put meta pretnji zbog svog novinarskog posla - zbog toga je još od 2009. godine pod policijskom pratnjom

Mafijaš koji je sarađivao sa Eskobarom poslao plaćene ubice da likvidiraju novinara
Pablo Eskobar - Copyright Profimedia

Poznati italijanski novinar i televizijski voditelj emisije "Report", Sigfrido Ranuči otkrio je u direktnom radio programu da je od polovine avgusta pod stalnom policijskom zaštitom zbog pretnji jednog mafijaša da će ga ubiti zbog emisije o rasturanju droge i mafijaškim vođama.


Ranuči, koji je voditelj veoma cenjene i popularne emisije RAI "Report" rekao je za agenciju Ansa da je ubistvo naručio mafijaš, trenutno u zatvoru, koji je pre zatvorske kazne tesno sarađivao sa kolumbijskim narko-bosom Pablom Eskobarom kao i desničarskim terorističkim pokretima, prenose italijanski mediji.

 

 


Sigifrido Ranuči nije prvi put meta pretnji zbog svog novinarskog posla - zbog toga je još od 2009. godine pod policijskom pratnjom, samo što je nakon novih pretnji ta zaštita pojačana i produžena na 24 sata.

- Ne brine me policijska zaštita, već činjenica da su sve više ugroženi novinari zbog svog posla - izjavio je Ranuči.

Emisija "Report" koja se bavi istraživačkim novinarstvom nije meta samo nezadovoljnih kriminalnih vođa već i stotina drugih osoba, preduzeća, ali i političara čije protivzakonito delovanje novinari otkrivaju.

Stotine sudskih tužbi pokrenuto je protiv autora emisije, a bilo je i pokušaja političara da emisiju "ukinu", ali su sve tužbe i pokušaji završeni u korist novinara "Reporta", koji svoje izveštaje detaljno provere i baziraju isključivo na utvrđenim činjenicama.

 

 


Bonus video:
 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike