Policija priznala veliki propust u slučaju koji trese Ameriku: Mislili smo da je to njegova smicalica! (VIDEO)

01.11.2021

12:11

0

Istraga je mogla da krene u drugom pravcu da nije bilo propusta

Policija priznala veliki propust u slučaju koji trese Ameriku: Mislili smo da je to njegova smicalica! (VIDEO)
Copyright Instagram/gabspetito

Slučaj nestanka Gabi Petito i njenog dečka Brajana Londrija ne prestaje da uzburkava američku javnost. Policija je priznala da je počinila značajnu grešku tokom istrage. 

Podsetimo, mladi par je bio na proputovanju Amerikom, kada se Brajan iznenada vratio kući bez svoje devojke. Njeno telo je pronađeno nekoliko dana kasnije u nacionalnom parku u Vajomingu, a njemu se izgubio svaki trag. Posle duže potrage, pronađeno je i njegovo telo, ali je to bacilo svetlo na promašaj policajaca.

Naime, prvobitno je saopšteno da je tim koji nadgleda nadzorne kamere pomešao Brajana Londrija sa njegovom majkom Rebekom.

Policijski službenici bili su ubeđeni da su na snimcima uočili Brajana kako se vraća u dom svojih roditelja, nekoliko dana nakon što je prijavljen nestanak blogerke Gabi Petito. Kasnije je utvrđeno da se na spornom videu nalazi njegova majka. Policajci su istakli da su oni slične građe, pa su ih zato pomešali.

Nakon ovih informacija policija veruje da je u vreme nestanka mlade blogerke, njen dečko Brajan takođe bio mrtav.

Tod Garison, šef policijske stanice u Nort Portu, rekao je da je važno da javnost bude upućena u nove rezultate istrage.

- Kao vođa istraživačkog tima, šta ja mogu da uradim? Da li treba da prećutim nove informacije do kojih smo došli? Ne, građani žele da budemo transparentni i iskreni prema njima. Dogodila se greška, to je tačno, ali ja kao vođa, još stojim iza svog tima - rekao je Garison.

Brajanovi roditelji prijavili su policiji njegov nestanak 17. septembra.

- Kada smo otišli u njihov dom nakon prijave nestanka, verovali smo da ćemo pronaći Brajana sakrivenog u spavaćoj sobi. Nadao sam se da je to bila smicalica, ali nije bila - rekao je šef policije.

 

 

Ranije ove nedelje otkriveno je da su službenici odeljenja pomešali Robertu Londri, Brajanovu majku, sa njim, u danima nakon što je prijavljen nestanak Gabi Petito.

Zvaničnici su rekli da je Roberta sa bejzbol kapom na glavi vozila sivi mustang svog sina i verovali su da je žena zapravo Brajan.

U stvarnosti, Brajan Londri je napustio svoj dom "veoma uznemiren" još 12. septembra, prema rečima advokata porodice, Stivena Bertolina.

Prema rečima portparola policije, verovatno je Londri već bio mrtav u vreme šefove konferencije za štampu.

 

 

Portparol je za grešku oko zabune okrivio njegove roditelje, rekavši da je zbog njihovog odbijanja saradnje sa policijom bilo teško da prate Brajana, istakavši da su majka i sin "slično građeni".

Advokat porodice je okrivio policiju jer su izgubili trag nekoga koga je trebalo da nadgledaju.

- Slažem se sa portparolom da je Brajan možda već bio preminuo kada je policija shvatila da su mu "izgubili trag". Međutim, ne možete kriviti porodicu jer policija nije znala dovoljno da prati nekoga koga je očigledno nadgledala - rekao je on.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike