Protest opozicije ispred zgrade parlamenta u Tbilisiju: Nezadovoljni pobedom vladajućeg Gruzijskog sna

31.10.2021

20:23

0

Prvi krug izbora za gradonačelnike održan je 2. oktobra

Protest opozicije ispred zgrade parlamenta u Tbilisiju: Nezadovoljni pobedom vladajućeg Gruzijskog sna
Tan2021-10-31_18832914_0 - Copyright Tanjug/AP Photo/Shakh Aivazov

Više hiljada pristalica gruzijske opozicije protestovalo je danas ispred zgrade parlamenta u Tbilisiju zbog rezultata lokalnih izbora, koji pokazuju da je vladajuća stranka Gruzijski san pobedila u 19 od 20 opština.


Opozicija je optužila vlast za prevaru, prenosi AP.

Nika Melia, lider glavne opozicione stranke Ujedinjeni nacionalni pokret (UNM), čiji je osnivač bivši predsednik Mihail Sakašvili, tvrdi da je opoziciji oduzeta pobeda u mnogim opštinama "kao da se nikad nije dogodila", prenosi AP.

Melia, koji je i kandidat za gradonačelnika u Tbilisiju, rekao je okupljenim učesnicima protesta da će opozicioni lideri obići druge gradove kako bi privukli pristalice da prisustvuju masovnom protestu 7. novembra u Tbilisiju.
Tanjug/AP Photo/Shakh Aivazov
 

 


Posmatračka misija Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju uglavnom je pozitivno ocenila glasanje i prebrojavanje glasova na izborima u Gruziji, uprkos tome što je primetila da je bilo nekih proceduralnih problema, naročito tokom glasanja.

Kandidati vladajuće gruzijske partije Gruzijski san osvojili su tokom drugog kruga izbora 19 od 20 mesta za gradonačelnika, uključujući i mesto za gradionačelnika prestonice Tbilisija, saopštile su danas izborne vlasti.

Prvi krug izbora za gradonačelnike održan je 2. oktobra.


Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike