Uhapšen osumnjičeni za ubistvo Moiza: Na Jamajci uhvaćen Kolumbijac

22.10.2021

06:28

0

Autor: A. S.

Moiz je ubijen iz vatrenog oružja u svojoj privatnoj rezidenciji u julu, a njegova supruga je ranjena u tom napadu

Uhapšen osumnjičeni za ubistvo Moiza: Na Jamajci uhvaćen Kolumbijac
Copyright Žovenelj Moiz; Profimedia

Vlasti Haitija saopštile su da je kolumbijski državljanin Mario Antonio Palasios, koji se smatra osumnjičenim za ubistvo predsednika Haitija Žovanela Moiza, uhapšen na Jamajci dok se istraga nastavlja.


- Mario Antonio Palasios je deo grupe plaćenika. Ovaj čovek je veoma opasan - navela je policija Haitija na svom zvaničnom Tviter nalogu, prenosi Rojters.

 

 


Vlasti Jamajke potvrdile su danas da je uhapšena osoba, za koju su samo naveli da je verovatno reč o kolumbijskom državljaninu.

Pedesettrogodišnji bivši biznismen Moiz, koji je na dužnost predsednika stupio 2017. godine, ubijen je iz vatrenog oružja u svojoj privatnoj rezidenciji u julu, a njegova supruga je ranjena u tom napadu.

Grupa kolumbijskih plaćenika pojavila se kao glavni osumnjičeni za ovo ubistvo, iako još niko nije optužen ili osuđen u vezi sa ovim slučajem.

Ministar unutrašnjih poslova Bolivije Eduardo del Kastiljo izjavio je 19. oktobra da su se pripadnici grupe uključene u ubistvo predsednika Haitija Žovanela Moiza u julu, urotili i da ubiju i bolivijskog predsednika Luisa Arsea 2020. godine.

 

 

Bonus video:


Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike