Najveća sramota porodice Bajden: Goli snimci, droga, prostitutke i korupcija predsednikovog sina Hantera (VIDEO)

27.06.2023

21:15

0

Sjaj i beda Hantera Bajdena

Najveća sramota porodice Bajden: Goli snimci, droga, prostitutke i korupcija predsednikovog sina Hantera (VIDEO)
džo bajden-hanter bajden - Copyright AP Photo/Nick Wass, File

Američki predsednik Džo Bajden doživeo je veliku tragediju kada mu je sin Bo 2015. godine preminuo od tumora na mozgu.

Ipak, otkad je stupio na mesto lidera SAD naširoko se priča o njegovom drugom sinu Hanteru, koji je pravi skandal-majstor.

AP Photo/Evan Vucci
 

Ministarstvo pravde SAD je prošle nedelje saopštilo da će se Hanter Bajden izjasniti krivim po dve tačke federalne optužnice koje se odnose na poreske prekršaje, a njegov advokat je saopštio da je petogodišnja federalna istraga rešena sporazumima o krivici o porezu na prihod i optužbama za vatreno oružje. Advokat Kristofer Klark istakao je da Hanter veruje da je važno da preuzme odgovornost za ove greške i da ti potezi nemaju nikakve veze sa drugim članovima porodice Bajden. 

Ipak, ovih dana su u centru pažnje poruke koje je Hanter 2017. slao jednom kineskom biznismenu, a čini se da je Džo Bajden bio više nego upućen u njegova poslovanja.

Šta sve krije laptop?

"Njujork post" je još 2020. godine pisao o Hanterovom laptopu, što je izazvalo brojne kontroverze. Naime, radnik jednog servisa za popravku kompjutera u Delaveru je naveo da je laptop donet u aprilu 2019. godine, ali da nikada niko nije došao po njega posle toga.

Na laptopu su pronađeni mnogi mejlovi koji dokazuju sumnjiva poslovanja Hantera Bajdena, ali i brojni bombastični snimci i fotografije golišavog Hantera sa prostitutkama.

Kako se navodi, mušterija koja je donela laptop na popravku nikada nije platila za uslugu niti došla po uređaj, uprkos tome što je vlasnik servisa više puta pokušavao da kontaktira s njom.

Vlasnik je kazao da ne može 100 odsto da identifikuje mušteriju kao Hantera Bajdena, ali je dodao da je na laptopu stajala nalepnica fondacije koja nosi ime njegovog preminulog brata Boa.

FBI je potom zaplenio kompjuter i hard-drajv od vlasnika servisa, koji je pak tvrdio da je pre toga napravio kopije i dao ih Robertu Kostelu, advokatu nekadašnjeg gradonačelnika Njujorka Rudija Đulijanija.

Saradnici bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa javnost su izvestili o postojanju laptopa.

Da stvar bude zanimljivija, Hanter je imao još jedan sporni laptop, koji je FBI takođe zaplenio.

Kompjuter je pronađen u prostorijama doktora Kita Ablova, psihijatra za poznate ličnosti, u Masačusetsu.

Profimedia
Tramp iskoristio "aferu laptop"

Policija je upala u njegove prostorije nakon navoda da je seksualno eksploatisao pacijente i nedolično se ponašao. Nije poznato zašto je laptop bio u doktorovoj kancelariji niti šta se na njemu nalazi, a kako Bajden nije bio predmet istrage u tom slučaju, uređaj je vraćen njegovim advokatima.

Muljaža u Ukrajini

Hanter je svog oca Džoa, u to vreme potpredsednika SAD, upoznao sa visokopozicioniranim zvaničnikom ukrajinske energetske firme "Burizme", i to godinu dana pre nego što je Bajden stariji pritiskao vlasti u Kijevu da otpuste tužioca koji je istraživao tu kompaniju. Bajden je pretio da će Amerika blokirati isplatu milijardu dolara vrednog zajma Ukrajini ukoliko se ne ispune ti zahtevi.

- Pogledao sam ih i rekao: Odlazim za šest sati. Ukoliko tužilac ne bude smenjen, ne dobijate novac - Bajden se, navodno, hvalio 2018. godine Veću za inostrane odnose.

- Pa, majku mu... Smenjen je - dodao je on.

Mejlovi sačuvani na laptopu otkrivaju dosta toga.

Savetnik u odboru "Burizme" Vadim Požarski navodno je poslao poruku Hanteru Bajdenu 17. aprila 2015. godine. Inače, Hanter se pridružio odboru "Burizme" za platu od 50.000 dolara mesečno.

Požarski je posebno zahvalio Hanteru što mu je omogućio da upozna njegovog oca Džoa.

Još jedan raniji mejl iz 2014. godine pokazuje kako Požarski pita Hantera za savet u ime kompanije. 

Pomenuti tužilac Viktor Šokin je rekao da je u vreme njegove smene, 2016. godine, imao jasne planove da istraži "Burizmu" i sve članove izvršnog odbora, uključujući Hantera Bajdena.

Na pitanje novinarke NBC njuza da li je greška to što je Hanter prihvatio poziciju u ukrajinskoj firmi, iako je bilo jasno da "oni samo žele pristup vama", Bajden je odgovorio nesigurno: "Pa, to nije istina. Govorite stvari o kojima ništa ne znate." 

Ipak, mejlovi pokazuju da se Hanter pozivao na svog oca kako bi osigurao ili podigao platu u "Burizmi". Nekadašnji poslovni partner Devon Arčer, koji je već bio u "Burizminom" odboru pre nego što im se pridružio Hanter, rekao je da je predsednikov sin stalno pominjao kako ima "svog čoveka", misleći zapravo na Bajdena starijeg.

"Najava dolaska mog čoveka treba da bude okarakterisana kao deo naših savetovanja i razmišljanja, ali šta će on reći i uraditi nije u našim rukama"; "Ugovor treba da stupi na snagu odmah, a ne posle posete mog čoveka", glasile su pojedine poruke.

Hanterovi advokati su saopštili da se on povukao iz "Burizme" u aprilu 2019. godine zbog mogućeg konflikta interesa jer je njegov otac tada najavio predsedničku kampanju.

Muljaža i u Kini

Hanter Bajden je bio zainteresovan i za pokretanje mnogobrojnih unosnih ugovora s najvećom privatnom energetskom kompanijom u Kini, uključujući i jedan za koji je rekao da bi bio vrlo interesantan za njega i njegovu porodicu.

Hanter je u maju 2017. godine primio mejl pod naslovom "Očekivanja" u kome su se navodili detalji "naknada" za šest ljudi koji su bili uključeni u jedan poslovni poduhvat.

Bajden je označen kao predsedavajući ili zamenik predsedavajućeg, u zavisnosti od dogovora sa kineskom kompanijom CEFC.

Plata je bila označena na "850", a istaknuto je i da ukoliko Hanter ima određena očekivanja koja se tiču kancelarije, to može detaljno obrazložiti.

Jedan drugi mejl iz 2017. otkriva da je sklopio dogovor sa Je Đijanmingom, predsedavajućim CEFC-a, o posedovanju dela vlasništva kompanije koja je Bajdenu mlađem trebalo da donese zaradu veću od 10 miliona dolara godišnje.

Je, koji je imao veze sa kineskom vojskom i obaveštajnom službom, nije viđen otkako je odveden u pritvor početkom 2018, a CEFC je kasnije bankrotirao.

To je samo deo inkriminišućih podataka koji su pronađeni na Hanterovom laptopu, a iako je većina američkih medija odbijala da se bavi tom temom, situacija se, izgleda, malo promenila.

Novinar "Politika" Ben Šrekinger je napisao knjigu o porodici Bajden u kojoj iznosi da su navodi o laptopu ipak bili tačni.

Zakerberg je kupio izbore 2020. godine i doneo pobedu Bajdenu!? Nova analiza donosi šokantne podatke

- Iako cenimo podršku, članci "Njujork posta" su oduvek bili istiniti, a samo zato što su mediji želeli da zaštite Džoa Bajdena označavali su podatke s laptopa "neutemeljenim" - naveo je portal "Njujork post", koji je među prvima pisao o tome.

Kako su naveli, Hanterov nekadašnji poslovni partner Toni Bobulinski je od samog početka tvrdio da su mejlovi sa laptopa autentični, ali su ga mediji ignorisali.

"Biznis insajder" je otkrio da je Hanter Bajden tražio dva miliona dolara godišnje kako bi pomogao u oporavku libijske imovine koju je zamrzao predsednik Barak Obama, dok je njegov otac bio potpredsednik SAD.

Ipak, određeni mediji napominju da, iako je laptop sadržao određene fajlove za koje se ispostavilo da su istiniti, moguće je da su izvesni materijali podmetnuti, odnosno, lažirani.
Tu se verovatno misli na Bajdenov skandalozni način života, međutim, ni to nije neka velika tajna.

Ljubitelj kreka i prostitutki

Hanter Bajden je rođen 4. februara 1970. godine, kao mlađi sin Džozefa Bajdena i Nilije Bajden. Međutim, porodica je doživela veliku tragediju 1972. kada su u automobilskoj nesreći poginule majka Nilija i ćerka Naomi. Samo mesec dana kasnije, Džo Bajden je postao najmlađi član američkog Senata, a Hanter i Bo je trebalo da se priviknu na to da im novinari stalno okružuju kuću.

AP Photo/Nick Wass, File
Otac i sin 1988. godine

Braća su odrastala u Vilmingtonu, u Delaveru, i bili su srećni kada je njihov otac upoznao Džil Džejkobs, s kojom se potom i oženio. Njih dvoje su dobili ćerku Ešli 1981. godine.

Hanter Bajden se oženio s Ketlin Bul 1993, a tokom 22 godine braka dobili su tri ćerke. U zahtevu za razvod, Ketlin je muža optužila da je porodična sredstva spiskao na drogu i prostitutke.

Objavljeni dokazi kako su pljačkali Vuk Jeremić i Hanter Bajden

Grafički prikaz House Oversight-a (Odbor za nadzor i odgovornost je glavni istražni odbor Predstavničkog doma Sjedinjenih Država) objašnjava veze Vuka Jeremića sa Hanterom Bajdenom sinom aktuelnog predsednika SAD i mahinacije koje su radili.

Na pres konferenciji povodom ovog skandala izneti su podaci o Jeremićevoj umešanosti u korupcijski skandal sa Hanterom Bajdenom.

Jeremić se viđao sa ljudima zaduženim za bezbednost i odbranu u vrhu SAD establišmenta i ugovarao podršku potrebnu za funkciju za koju se pripremao, odnosno kako bi postao generalni sekretar Ujedinjenih nacija!

24sedam
 

 

Naime, Hanter Bajden je zatražio pomoć od savetnika za nacionalnu bezbednost tadašnjeg potpredsednika Džoa Bajdena, njegovog oca, Kolina Kala, u kako bi osmislili “šemu” da pomogne srpskom poslovnom partneru, Vuku Jeremiću, da postane generalni sekretar UN, naveo je u izveštaju vašingtonski fri Bikon.

U julu 2016. Hanter je ugovorio sastanak za Vuka Jeremića i Kala, koji je sada podsekretar odbrane za politiku u Pentagonu.

Ilustracija/Profimedia/Printscreen/Youtube
 

 

Jeremić, bivši srpski ministar spoljnih poslova, tražio je u to vreme američku podršku na predstojećim izborima za generalnog sekretara UN. Jeremić je ispričao da je Kal „obećao“ da će saznati više o izborima u UN.

Kolin Kal, s kojim se Jeremić viđao je inače prokosovski lobista, koji se u SAD viđao ne samo sa Jeremićem, nego i sa ministrom odbrane lažne države Kosovo da im zahvali za stabilnost i jačanje snaga.

Bajden se prvi put sreo sa Jeremićem 2014. godine, kada je on bio direktor meksičke državne energetske kompanije Pemek (ova funkcija srpskoj javnosti nije do sada bila poznata), a Bajden je sedeo u upravnom odboru ukrajinske energetske kompanije Burisma Holdings. Mejlovi pokazuju da su njih dvojica bili uključeni u razgovore o partnerstvu između svojih kompanija.

Iste godine kada se par razišao, Hanter je počeo da se zabavlja sa Holi Bajden, udovicom svog pokojnog brata. Tada se on "skidao" sa kreka, navodeći da se "navukao" na drogu jer je žalio za bratom.

Pošto nije mogao da bude trezan, a dosta noći je provodio sa Holi, jer su, navodno, "zajedno delili bol za Boom", Ketlin ga je izbacila iz kuće.

Nakon što se saznalo za tu vezu, Hanter i Holi su izvestili javnost da su srećni što su pronašli jedno drugo u tako teškom vremenu. Zabavljali su se oko dve godine, a razišli su se početkom 2019. godine.

AP Photo/Nick Wass, File
Zabavljao se sa udovicom svog brata

Osim toga, Hanter je dete dobio sa striptizetom Lunden Aleksis Roberts, sa kojom je ušao u sudski spor jer ga nije izdržavao.

Hanter je negirao da je otac deteta rođenog 2018. godine, međutim, u januaru 2020. sudija je presudio da je on biološki i zakoniti otac, što je pokazala i DNK analiza. 

Bajden je potom pristao da retroaktivno plaća troškove izdržavanja deteta. U međuvremenu, Hanter se oženio Melisom Koen iz Južne Afrike, samo 10 dana nakon upoznavanja, a kasnije su dobili i sina.

AP Photo/Patrick Semansky
Hanter Bajden i Melisa Koen

Problemi sa drogom

Hanter Bajden već godinama muči muku sa drogom, što je uticalo i na njegovu kratku vojnu karijeru iz koje je otpušten 2014. godine, kada je na testu utvrđeno da je pozitivan na kokain.

Ipak, određeni podaci pokazuju da Hanter nije počeo skoro da konzumira opijate, jer je još 1988. godine uhapšen zbog posedovanja droge.

Mediji su pisali 2019. da je pušio krek u Vašingtonu u jednom striptiz-klubu gde je ostavio hiljade dolara tokom brojnih poseta.

Radnik obezbeđenja Ranko Petrović je naveo da je Hanter redovno dolazio u VIP sobu i pio alkohol, ali da nije imao problema sa njim.

Sa druge strane, bivši menadžer kluba Džejms Riter je kazao da je jednom prilikom, 2018. godine, posumnjano da je konzumirao drogu.

Osnivač seks-kluba Snctm: Hanter Bajden bio član, izbačen jer je ološ

Hanter Bajden, sin predsednika SAD Džozefa Bajdena, bio je član ekskluzivnog seks kluba "Sanktum" (Snctm) u Los Anđelesu, tvrdi osnivač tog kluba Dejmon Loner.

Međutim, Loneru je zabranjen pristup klubu nakon što je izjavio da je Hanter Bajden nekada bio član i da je izbačen jer se loše ponašao.

Loner je tvrdio da je Hanterovo ponašanje na prvoj seks-žurki bilo toliko loše da je morao da ga izbaci iz kluba.

- Hanter je bio član Snctm i ja sam mu otkazao članstvo posle prve zabave jer je ološ - napisao je Loner u objavi.
 

Hanter Bajden se još u oktobru 2016. godine prijavio na lečenje u Arizoni, ali je rehabilitacioni centar napustio posle nedelju dana i uputio se ka rizortu "Mi Amo". Veruje se da je upravo na tom mestu započeo vezu sa Holi.

"Pejdž siks" je prenosio da je Bajden viđan često u striptiz-klubovima, svaki put sa ženom koja nije bila jedna od igračica. Svake večeri bi trošili hiljade dolara na skupocena pića, a u njihovom društvu bi bile i striptizete. U jednom momentu, kako su preneli, striptizeta je želela da kupi seks-igračku kako bi je koristila na njemu.

 

BONUS VIDEO

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike