Ne zna se gde je jedan od najozloglašenijih serijskih ubica: Pedro usmrtio 350 ljudi, pušten iz ludnice zbog dobrog ponašanja!

03.07.2021

14:59

0

Autor: J.B.O.

Monstrum sa Anda ciljao je devojčice između osam i 12 godina u Kolumbiji

Ne zna se gde je jedan od najozloglašenijih serijskih ubica: Pedro usmrtio 350 ljudi, pušten iz ludnice zbog dobrog ponašanja!
Copyright Printscreen/YouTube

Gde se nalazi jedan od najmonstruoznijih serijskih ubica na svetu i dalje je misterija, 43 godine nakon što je počinio užasne zločine.

Ubica dece i silovatelj Pedro Lopez, poznat kao “monstrum sa Anda”, ciljao je devojčice između osam i 12 godina u Kolumbiji tokom 1970-ih godina.

Uhapšen je 1980. i osuđen zbog ubistva 110 ljudi, ali je priznao da je ubio puno više – skoro 350. Međutim, nakon puštanja iz zatvora, povezan je sa najmanje još jednim ubistvom.

Lopez je priznao da je ubijao tri devojčice nedeljno u rođenoj Kolumbiji, Peruu i Ekvadoru na vrhuncu svog ubilačkog pohoda.

Sa užasnim zločinima počeo je 1969. godine nakon boravka u zatvoru zbog krađe automobila.

Njegov prvi napad bio je napad na dvojicu muškaraca za koje je tvrdio da su ga silovali dok je bio u zatvoru. Lopez je napadače ubio improvizovanim nožem, nakon čega je dobio poriv za ubijanjem i odneo na stotine života.

Međutim, nakon prvih ubistava, Lopez je počeo da traga za devojčicama, koje su obično imale siromašnu pozadinu.

Lopez se predstavljao kao prodavac koji se izgubio i kojem je potrebna pomoć, da bi namamio decu. Onda bi ih oteo, silovao i zadavio na smrt.

Svoje zločine je 1980. priznao policiji, koja mu nije verovala sve dok se nije pojavila masovna grobnica njegovih žrtava.

Nakon hapšenja rekao je da su mu devojčice iz Ekvadora bile omiljene jer su bile “nežne, nevine i poverljive”.

Svedoci su rekli kako je Lopez mislio da je ono što je radio bilo “normalno”.

– Bilo je čudno, svega se sećao, i opisa svih devojčica. Znao je gde su njihova tela. Bio je zadovoljan pokazujući nam tela. Nije osećao kajanje, krivicu, ništa – rekao je policajac Rotman Rios.

Tokom suđenja Lopez je rekao sudiji kako se “osećao kao Bog” dok je ubijao ljude.

– Kad neko umre, potpuno izgubi svoje emocije, viziju, sposobnost vida. U smrti zaboraviš ko si, sve što uradiš je tada mračno – rekao je Lopez.

Lopez je rekao policiji da želi da ga u istorijskim knjigama pamte po njegovim užasnim zločinima.

– Ja sam najgori od najgorih, možda kompletna životinja. Ali sam premlad da bih umro – rekao je serijski ubica.

Psihijatar koji ga je pregledao rekao je da je to bio njegov način da ga primete.

– Deo njega je mislio da spasava devojčice iz siromaštva. Zvao ih je svojim lutkama i osećao da ih spasava. Nije svesno znao razliku između dobrog i lošeg i nije se osećao krivim – pojasnio je psihijatar.

Sudija je proglasio Lopeza krivim, ali je rekao da je klinički lud i osudio ga na 16 godina u psihijatrijskoj bolnici, što je u to vreme u Ekvadoru bila najveća kazna za ubistvo.

Iako se verovalo da je jedan od najmonstruoznijih serijskih ubica 20. veka, pušten je zbog “dobrog ponašanja” 1998. godine.

Prema BBC-ju, Lopeza je oslobodila vlada Ekvadora na kraju 199, prenosi Telegraf.

– U intervjuu iz zatvorske ćelije, opisao je sebe kao “muškarca veka” i rekao je da je pušten zbog dobrog vladanja – preneo je tad BBC.

Lopez je i dalje na slobodi i veruje se da je povezan sa ubistvom iz 2002. godine.

Nalog za njegovim hapšenjem je izdat 2002. godine u vezi sa brutalnim ubistvom sa kojim ga je policija povezala, ali je i dalje na slobodi.

Pročitajte još:

Čak i njegova majka veruje da je i dalje živ.

– Kada neko umre, osetiš šok. Ja još uvek to nisam osetila – rekla je ona 2019. godine.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike