Zbog ubice iz podmornice menjaju zatvorska pravila: Zgrozio svet zločinom, a sada je ponovo šokirao javnost (VIDEO)

18.09.2021

07:05 >> 06:06

0

Danske vlasti su odlučile da grupi devojkama kriminalaca stanu na put

Zbog ubice iz podmornice menjaju zatvorska pravila: Zgrozio svet zločinom, a sada je ponovo šokirao javnost (VIDEO)
Copyright Youtube/styblo.tv productions

Danska je zabranila zatvorenicima koji izdržavaju doživotnu kaznu zatvora da započinju romantične veze nakon što se jedna tinejdžerka (17) zaljubila u Petera Madsena (50), ubicu poznatom po ubistvu novinarke Kim Val u podmornici.

Osuđenici često dobijaju ljubavna pisma od obožavateljki, a nije neobično i da se, tokom izdržavanja kazne, i ožene nekom od njih.

Pročitajte još

Danske vlasti su zato odlučile da tim “grupi” devojkama kriminalaca stanu na put.

– Poslednjih godina videli smo ogavne primere da su zatvorenici, koji su počinili užasne zločine, kontaktirali mlade ljude kako bi zadobili njihovu pažnju i simpatije. To mora da se zaustavi – rekao je ministar pravde Nik Hekerup.

Peter Madsen, Profimedia

Zabrana započinjanja novih veza odnosiće se na prvih 10 godina izdržavanja kazne, a osuđenici i dalje mogu da razmenjuju pisma ili telefonske pozive, ali samo sa ljudima sa kojima su bili bliski pre odlaska u zatvor.

– Zatvorenici koji služe doživotnu… ne treba da koriste naše zatvore kao mesta za upoznavanje ili platforme na kojima će se hvaliti svojim zločinima – poručio je danski ministar pravde.

Nova pravila zabranjuju i da osuđenici bez dozvole na društvene mreže postavljaju sadržaje o svojim zločinima ili da o tome diskutuju u podkastima.

Nedavno je jedna maloletnica (17) otkrila da se zaljubila u Madsena iako je on u zatvoru.

Kamila Kurstejn priznala je da je tokom dve godine razmenjivala pisma i telefonirala s Madsenom i da se na kraju zaljubila. Bila je jako ljubomorna kad je “ludi naučnik”, kako su ga nazivali u medijima, 2020. tokom izdržavanja kazne, oženio 39-godišnju Ruskinju Dženi Kurpen.

– Želela bih da budem na njenom mestu. Vrlo sam tužna. Mislim da bi Madsen drugačije odlučio da sam malo starija – rekla je danskim medijima.

U međuvremenu se “ohladila” i rekla kako je ta veza gotova i da je shvatila kako je Madsen njome manipulisao i samo se “pretvarao da ju je slušao”.

Gnusan zločin u podmornici

Novinarka Kim Val (30) je pripremala priču o Madsenu kada je nestala nakon što je zajedno sa njim isplovila u njegovoj podmornici 10. avgusta 2017. godine. Kasnije tog meseca, policija je pronašla ženski torzo na obali u blizini Kopenhagena i utvrdila da je pripadao Val.

Tokom suđenja, Madsen je tvrdio da je smrt novinarke u podmornici bio nesrećni slučaj, ali je priznao da je raskomadao njeno telo i bacio delove u more.

Madsen je u aprilu 2018. godine osuđen na doživotni zatvor. Tada je odlučio da se neće žaliti Vrhovnom sudu na presudu, čime je ona postala konačna.

Taj slučaj, jedinstven u danskim pravosudnim analima, privukao je neviđenu medijsku pažnju u zemlji i svetu.

Madsen, izumitelj podmornica i raketa koji se svim snagama trudio da dokaže da se radi o nesrećnom slučaju, pokušao je da dobije smanjenje izrečene kazne, ali nije uložio žalbu na presudu koja mu je izrečena na prvoj instanci.

Danski izumitelj je kasnije, u intervjuu telefonom za jedan dokumentarac, priznao da je počinio ubistvo.

Kada ga je novinar upitao da li je ubio 30-godišnju ženu koja ga je intervjuisala u avgustu 2017. godine, odgovorio je “da”.

Profimedia

– Postoji samo jedan krivac i to sam ja. Osim 10. avgusta 2017. godine, nikada nikome nisam uradio ništa – rekao je u dokumentarcu.

Patolozi misle da je ona “verovatno” umrla od gušenja, nakon što je zlostavljana, ali uzrok smrti nisu mogli da utvrde sigurno zbog tela koje je bilo u fazi raspadanja.

Kim je mesecima pokušavala da dobije intervju s Madsenom, a posle toga je planirala da se odseli sa dečkom u Kinu. Tokom večeri dečku je sa podmornice slala poruke.

– Još sam živa, ali upravo se spuštamo! Volim te – pisalo je u jednoj, a u sledećoj je napisala – Doneo je kolače i keks.

Posle 11 dana neizvesnosti, njen leš je pronađen kod Kopenhagena u jezivom stanju – bez glave, ruku, nogu… Obezglavljeni torzo novinarke pronašao je danski biciklista na obali ostrva Amager, gde ga je more izbacilo. DNK analiza potvrdila je da se zaista radi o telu Kim Val.

“Ludi naučnik”

Madsen je u Danskoj bio svojevrsna slavna ličnost i dugo je bio zagonetni lik. Baš kao i njegove podmornice, izgleda da se i u njemu dosta toga skrivalo ispod površine.

Jedan njegov prijatelj je rekao: “Peter nikad nije posedovao ništa više od kese s odećom i police s knjigama o raketnom gorivu, Drugom svetskom ratu i projektu “Apolo”. Nikad nije živeo u “normalnoj” kući ili stanu duže vreme, ali je zato većinu života proveo na radnom mestu, ili u svom Nautilusu”.

Drugi prijatelj je ispričao da je Madsen bio fetišista i da je seksualno eksperimentisanje važan deo njegovog života.

– Jednom je pozvao švedsku striptizetu na svoj posao i bili su zajedno u tanku za testiranje motora njegove podmornice – rekao je.

On je prema kazivanju jednog od svedoka uživao u perverznim seksualnim igrama, davljenju u seksu, čak je glumio u pornografskim filmovima, a na podmornici je ugostio najmanje jednu od svojih brojnih ljubavnica.

Pročitajte još

Veruje se da je Madsen bio oženjen, ali da je bio u “otvorenom” braku.

Njegovi roditelji su se razveli kad je imao svega četiri godine. Od tada je živeo sa svojim konzervativnim ocem i odrastao fasciniran njegovim pričama o svemirskim letelicama i Drugom svetskom ratu. Kao tinejdžer, već je pravio rakete na gorivo i brinuo se o ocu koji je umro kad je Madsen imao 17 godina.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike