Trudnica sa decom, otac na službenom putu i petočlana porodica: Oni su žrtve pada aviona u more (FOTO)

11.01.2021

11:08 >> 12:06

0

Podsetimo, boing 737-500 išao je iz Džakarte za grad Pontijanak kada je izgubio kontakt u 14.40 po lokalnom vremenu

Trudnica sa decom, otac na službenom putu i petočlana porodica: Oni su žrtve pada aviona u more (FOTO)
Copyright Tanjug/AP Photo/Tatan Syuflana/printscreen

Spasilačke ekipe u Indoneziji nastavili su potragu za 62 putnika i članova posade iz “bogina 737-500” kompanije “Srividžaja” koji se srušio u Javansko more, nedugo nakon poletanja sa aerodroma u Džakarti.

Podsetimo, “boing 737-500” išao je iz Džakarte za grad Pontijanak kada je izgubio kontakt u 14.40 po lokalnom vremenu, a u avionu je bilo 50 putnika – 43 odraslih i sedmoro dece i 12 članova posade, saopštilo je ministarstvo saobraćaja. Među žrtvama su i trudna majka, petočlana porodica i otac koji je bio na službenom putu.

Supružnici koji su se vraćali sa sahrane

Agus Minarni i Muhamad Nur Kolifatul Amin su otputovali iz svog doma u Mempavi na indonežanskom Borneu do Džakarte na Javi kako bi prusustvovali sahrani Aminovog oca koja se održavala u Ponorogu, na istoku Jave.

Dok su bili u Ponorogu, proveli su vreme i sa jednim od svojih sinova, koji tamo ide u školu. Kada se par vratio u Džakartu, Minarnijev brat Judijansaja Junus zatražio je od nje pomoć u obezbeđivanju mesta u internatu za jednog od njegovih sinova.

Printscreen

To je bilo poslednji put da su bili u kontaktu, rekao je njen brat za CNN.

Trebalo je da se supružnici vrate kući 5. januara drugim letom. Kada su stigli na aerodrom, rečeno im je da moraju da urade PCR test kako bi se ukrcali na let, zbog čega su morali da čekaju još dva dana.

Kada su dobili rezultate testova mogli su da rezervišu let kući, ali ovoga puta preko druge kompanije, “Srividžaja”.

Petočlana porodica

Petočlana porodica sa ostrva Banka, istočno od Sumatre, nestala je i strahuje se da su svi poginuli, prema rečima tetke koja je govorila za CNN.

Printscreen

Porodica je u subotu objavila saopštenje u kojem je navela da su Rici Vahjudi (26), njegova žena Indah Halima Putri (26) i njihov sedmomesečni sin bili u avionu koji se srušio.

Sa njima su bili Vahjudijeva majka i još jedan rođak. Porodica je bila na ostrvu u poseti rođacima i vraćala se preko Džakarte za Vest Kalimantan.

Trudnica sa decom i otac na službenom putu

Ratih Vindania, koja je bila u četvrtom mesecu trudnoće, bili je u poseti rođacima u Džakarti sa ćerkom Jumnom (2), nećakom (8), ujakom i ujnom, rekao je njen otac.

Takođe, u avionu je bio i Johanes Suherdi. On je bio na poslovnom putu u Džakarti i radovao se povratku svojoj porodici, koja živi u selu Ngarak, udaljenom nekoliko sati vožnje od aerodroma u Pontijanaku.

Printscreen

Njegova žena se nada da će on biti pronađen živ i da će ponovo biti zajedno. Imaju sina od pet godina, prenosi CNN.

Ona je rekla kako je razgovarala sa suprugom malo pre poletanja.

– Poslednje što mi je rekao jeste da ne zaboravim da odvedem sina kod doktora jer je imao temperaturu – rekla je žena.

Pronađene crne kutije srušenog indonežanskog “boinga”

Indonežanske spasilačke ekipe uspele su da lociraju crne kutije putničkog “boinga 737-500” kompanije “Srividžaja”.

Pročitajte još:

Nekoliko vojnih brodova sa spasilačkim ekipama istražuje mesto nesreće udaljeno dvadesetak kilometara od aerodroma u Džakarti, a nadležni su najavili da će uskoro izvaditi crne kutije iz olupine sa dna mora, prenosi BBC.

– Ronioci će uskoro zaroniti da izvade crne kutije i nadam se da ćemo ih uskoro imati – poručio je Seordžanto Džahdžono, načelnik komiteta za bezbednost saobraćaja Indonezije.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike