Holanđani "vade fleke": Posle pada vlade, građani dobijaju nazad ogroman novac

19.01.2021

09:15 >> 08:36

0

Autor: A. B.

Hiljade roditelja koje je poreska nepravedno optužila za prevaru dobiće svih 30.000 evra, kako im je obećano prošle nedelje

Holanđani "vade fleke": Posle pada vlade, građani dobijaju nazad ogroman novac
Copyright Tanjug/AP Photo/Peter Dejong

Holandske vlasti saopštile su da su otpisale dugove roditeljima, pogrešno optuženim za prevaru u vezi sa isplatom dečijih dodataka, nakon što je taj skandal doveo do ostavke Vlade.

Ministarka finansija Aleksandra van Hufelen rekla je u ponedeljak da ta odluka znači da će hiljade roditelja koje je poreska upravo nepravedno optužila za prevaru dobiti svih 30.000 evra, kako im je obećano prošle nedelje.

– Verujem da roditelji zaslužuju potpuni otpis dugova kako bi mogli da iskoriste nadoknadu za novi početak – navela je Van Hufelen.

Vlada Marka Rutea podnela je ostavku u petak posle parlamentarnog izveštaja “Nepravda bez presedana”, u kojem se navodi da je poreska uprava svojim politikama, čiji je cilj bio sprečavanje prevara u vezi s isplatama dečijih dodataka roditeljima, prekršila “osnovna načela vladavine prava”.

Tim politikama su hiljade roditelja bile oštećene prethodnih godina, a mnogi su zapali u velike dugove.

Van Hufelen je rekla da pregovara sa privatnim organizacijama kao što su banke i kompanije za obezbeđenje smeštaja kako bi i one otpisale dugove oštećenim roditeljima.

Pročitajte još:

Iako je Ruteova Vlada podnela ostavku, ona će ostati na vlasti u tehničkom mandatu do formiranja nove većine nakon parlamentarnih izbora 17. marta.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike