Osuđen Navaljni: Ruski opozicionar ostaje iza rešetaka (VIDEO)

02.02.2021

17:34 >> 18:55

0

Autor: M. I.

U utorak je Moskovski gradski sud presudio da Navaljni nije redovno izveštavao Federalnu kaznenu službu

Osuđen Navaljni: Ruski opozicionar ostaje iza rešetaka (VIDEO)
Copyright Tanjug/Moscow City Court via AP)

Ruski opozicionar Aleksej Navalni odslužiće tri i po godine zatvora nakon što je proglašen krivim za kršenje uslovne osude, izrečene zbog slučaja pronevere 2014. godine.

To znači da Navaljni ostaje iza rešetaka.

pročitajte još:

U utorak je Moskovski gradski sud presudio da Navaljni nije redovno izveštavao Federalnu kaznenu službu (FSIN), a njegov izgovor za nedolazak smatran je nedovoljnim, prenosi RT.

Stoga je sudija odlučio da uslovnu presudu treba pretvoriti u stvarnu.

Blinken: SAD duboko zabrinute zbog presude Navaljnom

Sjedinjene Američke Države saopštile su da su duboko zabrinute zbog zatvorske kazne koja je danas izrečena ruskom opozicionaru Alekseju Navaljnom, i ponovile apel za njegovo trenutno puštanje.

– Sjedinjene Države duboko su zabrinute odlukom ruskih vlasti da opozicionu ličnost Navaljnog osudi na dve godine i osam meseci zatvora. Čak i dok sarađujemo sa Rusijom na unapređivanju američkih interesa, blisko ćemo koordinisati sa našim saveznicima i partnerima kako da Rusija odgovara zbog toga što nije podržala prava svojih građana – izjavio je državni sekretar Antoni Blinken.

Nemačka: Navaljni mora odmah da bude pušten

Nemački ministar spoljnih poslova Hajko Mas izjavio je da je današnje izricanje kazne Alekseju Navaljnom na tri i po godine zatvora “gorki udarac” za vladavinu zakona u Rusiji i zatražio njegovo hitno oslobađanje.

– Današnja presuda Alekseju Navaljnom predstavlja gorki udarac protiv osnovnih sloboda i vladavine zakona u Rusiji – napisao je on na Tviteru, opisujući gonjenje Navaljnog kao proizvoljno, prenosi Rojters.

– Aleksej Navaljni mora biti odmah pušten – dodao je Mas.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike