Steže se obruč: U Španiji otkriven i drugi slućaj zaraze južnoafričkim sojem korone!

03.02.2021

21:21

0

Autor: J.B.O.

U Kataloniji je otkriven još jedan slučaj infekcije novim sojem korone

Steže se obruč: U Španiji otkriven i drugi slućaj zaraze južnoafričkim sojem korone!
Copyright Tanjug/AP Photo/Vincent Thian

U Španiji je otkriven drugi slučaj zaraze sojem koronavirusa iz Južne Afrike, upozorili su danas španski zvaničnici. Istovremeno podaci govore da je usporen treći talas epidemije koji traje od decembra.

U Kataloniji je otkriven još jedan slučaj infekcije novim sojem korone, samo dan nakon što je vlada zabranila putnički avio-saobraćaj sa Brazilom i Južnom Afrikom.

Ispitivanja bolnice u Barseloni pokazala su da je britanskim sojem korone zaraženo 13 odsto svih obolelih, dok vlasti u Madridu upozoravaju da će britanski soj za samo nekoliko nedelja postati dominantan na širem području španske prestonice.

U poslednjem danu potvrđeno je 31.596 novozaraženih koronavirusom, ukupno 2,88 miliona i 565 preminulih, od početka pandemije 60.370.

Ministarstvo zdravstava najavilo je da će stručni telo vlade sutra obelodaniti da li se vakcina “AstraZeneka” može davati i osobama starijim od 65 godina, a ministarka zdravstva Karolina Darijas potvrdila je da će u Španiju u februaru stići oko 1,8 miliona vakcina te kompanije.

Pročitajte još:

Upitana da li će i Španija, poput Mađarske, razmotriti da koristi i rusku vakcinu “Sputnjik V”, Darijasova je odgovorila potvrdno, ali pod uslovom da prethodno dobije odobrenje Evropske agencije za lekove.

Instaliraje našu iOS ili Android aplikaciju – 24sedam.rs

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike