Instagram uklonio nalog Roberta F. Kenedija Mlađeg, razlog - vakcine

11.02.2021

09:57 >> 11:35

0

Kenedi, sin pokojnog bivšeg američkog državnog tužioca, američkog senatora i predsedničkog kandidata Roberta F. Kenedija, više puta je govorio protiv vak

Instagram uklonio nalog Roberta F. Kenedija Mlađeg, razlog - vakcine
Copyright Profimedia

Instagram je u sredu uklonio nalog kontroverznog aktiviste protiv vakcine Roberta F. Kenedija Mlađi.

– Uklonili smo ovaj nalog zbog deljenja neproverenih tvrdnji o koronavirusu i vakcinama – rekao je u izjavi portparol Fejsbuka, u čijem je vlasništvu i Instagram.

Kenedi, sin pokojnog bivšeg američkog državnog tužioca, američkog senatora i predsedničkog kandidata Roberta F. Kenedija, više puta je govorio protiv vakcina.

Pročitajte još:

Takođe, lobirao je u Kongresu da se roditeljima da izuzeće od zahteva kojim se nalaže da vakcinišu svoju decu.

Doživotni demokrata, međutim, umanjuje svoje stavove protiv vakcine, govoreći da se zapravo zalaže za sigurne vakcine i napominjući da su sva njegova deca vakcinisana.

Kenedijeva Fejsbuk stranica broji preko 300.000 pratioca, ali ona nije aktivna, te je portparol kompanije rekao je da ne planira uklanjanje te stranice „u ovom trenutku“.

Kenedijeva neprofitna organizacija “Dečija zdravstvena odbrana”, udruženje koje izražava sumnju u zdravstvene beneficije vakcina, saopštila je da ne može odmah da komentariše postupke Instagrama.

Fejsbuk se godinama bori protiv suzbijanja dezinformacija o vakcinama i najavljuje još nekoliko načina da to ispuni, uključujući otežavanje pronalaska naloga putem pretraga na Instagramu koji obeshrabruju ljude da se vakcinišu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike