Kamala Haris ponovo meta kritika: Zbog izjava o administraciji Donalda Trampa društvene mreže se usijale

16.02.2021

17:00 >> 16:56

0

Potpredsednica SAD još jednom je podgrejala strasti na Tviteru

Kamala Haris ponovo meta kritika: Zbog izjava o administraciji Donalda Trampa društvene mreže se usijale
Profimedia

Potpredsednica Sjedinjenih Američkih Država Kamala Haris naišla je na kritike nakon što je izjavila da je Bajdenova administracija borbu sa koronavirusom i organizaciju vakcinisanja “počela od nule”, čime se suprotstavila najuticajnijem stručnjaku u zemlji, doktoru Entoniju Faučiju.

Harisova je u jednom intervjuu izjavila da je veliki izazov bio to što “nije bilo zaliha” vakcina za kovid 19.

– Nije bilo nacionalne strategije ili plana vakcinacije. To je prepuštano saveznim državama i lokalnim liderima, pa smo na mnogo polja počeli od nule u borbi sa nečim što je besnelo skoro cele godine – izjavila je ona i optimistično dodala:

– Sve je moguće – moramo da nađemo sopstveni način. To mora da bude naš standard. Naš standard mora da bude da je sve moguće, ali ćemo morati naporno da radimo da bi se on ostvario, što znači da ne možemo imati strpljenja za kašnjenje, za “ne”, za “to ne možemo da uradimo”. Tako ja gledam na to.

Prošlog meseca doktor Fauči, istaknuti stručnjak za infektivne bolesti, negirao je njenu tvrdnju da je nova administracija “počela od nule”.

– Ne, definitivno ne počinjemo od nule, jer je već mnogo toga urađeno po pitanju distribucije – rekao je on, i pohvalio organizovanost Bajdenove administracije u borbi sa koronavirusom.

“Axios”, medij za koji je pričala Harisova, obrisao je tvit sa njenim intervjuom nakon Faučijeve reakcije, a u tekstu koji je i dalje na sajtu nema nijedne Faučijeve rečenice.

– Tramp je bio opasan za koronavirus. Mnogo problema trebalo je da se reši. Ali vladini zvaničnici su uspostavili sistem koji je omogućio distribuciju 36 miliona doza u savezne države – tvitovao je reporter “Vašington posta” Den Dajmond, koji je na ovaj način istakao da je Kamala preterala u kritikovanju bivšeg predsednika.

Pročitajte još

Sa njim su se složili mnogi korisnici društvenih mreža, koji su istakli da Tramp nije bio najbolji čovek za borbu sa koronavirusom, ali da se ne može reći da nije uradio ništa po tom pitanju.

Tom Eliot, osnivač firme “Grabien Media”, koja je zadužena za nadgledanje kablovskih medija, napisao je na Tviteru da je “lažna” priča o nedostatku zaliha pomenuta čak 47 puta na CNN-u i 11 puta na MSNBC pre nego što je doktor Fauči negirao te tvrdnje.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi