Majka naredila otmicu ćerke: Posle nekoliko dana pronađene u napuštenoj fabrici

19.04.2021

13:54 >> 14:48

0

Tužioci su rekli da je ona ranije izrazila želju da živi u kući na točkovima ispod radara

Majka naredila otmicu ćerke: Posle nekoliko dana pronađene u napuštenoj fabrici
Copyright Profimedia

Osmogodišnja devojčica, koja je u utorak kidnapovana u istočnoj Francuskoj, pronađena je sa svojom majkom u Švajcarskoj. Devojčica je bila dobrog zdravlja nakon što je otkrivena u staroj fabrici u pograničnom selu u Švajcarskoj, rekao je francuski tužilac Fransoa Perain.

Njena majka Lola Montemagi odvedena je u pritvor u Francuskoj, prenosi BBC. Zvaničnici kažu da je majka naredila otmicu devojčice, nad kojom više nema starateljstvo, iz bakinog doma.

Vlasti su ranije objavile da su devojčicu otela trojica muškaraca, koja su je posle 20 minuta predala majci. Starateljstvo nad devojčicom dato je baki po majci prošlog januara nakon što je njena majka porodičnom sudiji rekla da želi da “živi na marginama društva”.

Profimedia

Tužioci su rekli da je ona ranije izrazila želju da živi u kući na točkovima “ispod radara”.

Kako je izvedena otmica?

Jedan od osumničenih je čekao u kolima, dok su dvojica drugih prišli baki pretvarajući se da su službenici za zaštitu dece, rekli su zvaničnici. Perain je rekao da su istražitelji otkrili da su majka i ćerka ušle u Švajcarsku istog dana kada je došlo do otmice.

Pročitajte još:

Trojica muškaraca i majka peške su prešli francusko-švajcarsku granicu, zajedno sa detetom. Sa druge strane čekao ih je muškarac, koji je majku i ćerku prevezao do hotela u blizini granice sa Francuskom.

Nakon toga su otišli u obližnji grad Nešatel, gde ih je jedna žena primila na jednu noć. Sutradan su otišli u napuštenu fabriku. Lola se nije opirala hapšenju kada su švajcarski istražitelji u dva kombija stigli ispred fabrike, rekli su svedoci za AFP.

Očekuje se da će majka uskoro biti predmet evropskog naloga za hapšenje zbog izručenja Francuskoj. O devojčici se brinu psiholog i socijalni radnik pre nego što je vrate baki.

Perain je rekao da je otmica izvedena poput “vojne operacije”, a “izuzetno dobro pripremljeni” otmičari čak su koristili i kodno ime “Operacija Lima”. Bili su opremljeni voki-toki uređajima, opremom za kampovanje, lažnim tablicama i budžetom od 3.000 evra za pokrivanje troškova, rekao je tužilac.

Osumnjičeni tvrde da su preko interneta unajmljeni da izvrše otmicu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike