Tragedija u "ledenom gradu": Mladić se smrzao u automobilu na -50 stepeni celzijusa

10.12.2020

16:48 >> 20:04

0

Autor: A. B.

Ojmjakon je poznat po najnižim temperaturama vazduha na svetu

Tragedija u "ledenom gradu": Mladić se smrzao u automobilu na -50 stepeni celzijusa
Pixabay

Osamnaestogodišnji Rus smrzao se u automobilu u oblasti Jakutija, nakon što se izgubio na ekstremno niskoj temperaturi, dok je njegov drug preživeo. Regionalna istražna komisija je saopštila da je temperatura u toj oblasti noću pala na minus 50 stepeni Celzijusa i da se pokvario grejač u automobilu.

Mladić je pronađen mrtav posle sedmodnevne potrage, dok je njegov drug nekim čudom preživeo. Njihov automobil “tojota čejser” pronađen je 120 kilometara od najbližeg naselja. Kod mladića koji je preživeo vidljive su promrzline i prebačen je u bolnicu u oblasti Ojmjakon. Mladić je u teškom stanju.

Rusi se uspaničili: Kako da ne pijem alkohol dva meseca zbog vakcine?!
Naoružani muškarci sačekali da izađe iz kuće: Ubijena reporterka usred bela dana!

Dvojica tinejdžera krenula su automobilom iz Jakutska za Magadan 28. novembra, a pronađeni su petog decembra. Jedini put između dva grada je autoput Kolima, poznatiji kao Put kostiju, jer su ga gradili zatvorenici iz gulaga. Više stotina hiljada zatvorenika umrlo je tokom gradnje puta.

S obzirom na to da postoji samo jedan put između tih gradova nije jasno zašto su dva osamnaestogodišnjaka skrenula sa glavnog puta i izgubila se. Oni su pronađeni na napuštenom putu.

Ojmjakon je poznat po najnižim temperaturama vazduha na svetu. Zimi se često temperatura spusti i do minus 60.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi