Uhapšena žena koje je prolila vino vredno 2,5 miliona evra: Ušla u magacin s kapuljačom i krenula da otvara rezervoare (VIDEO)

27.06.2024

17:14

0

Isteklo je 60.000 litara

Uhapšena žena koje je prolila vino vredno 2,5 miliona evra: Ušla u magacin s kapuljačom i krenula da otvara rezervoare (VIDEO)
Copyright Printscreen Twitter/DisfrutaTM

Žena je uhapšena kao navodni počinilac sabotaže koja se dogodila prošlog februara u objektima Vinarije Cepa 21 u Valjadolidu u Španiji, u kojoj je proliveno 60.000 litara skupih vina, potvrdili su izvori iz Vlade.

Incident se odigrao u noći 17. februara, u 3.30 ujutru, kako su zabeležile sigurnosne kamere skladišta, kada je osoba sa kapuljačom ušla u magacinski prostor i za manje od minut otvorila slavine pet čeličnih rezervoara, od kojih su tri bila puna.

Direktor vinarije Žoze Moro tada je procenio gubitke izazvane sabotažom u njegovim pogonima u Kastriljo de Duero na 2,5 miliona evra.

 

 

Jedna od cisterni je sadržala crno vino "Cepa 21", druga je bila iz berbe "Horcajo" iz 2023. godine, a treća je bila iz "Malabrija" i tada je izgubljena trećina vina koje je tamo bilo.

Kako je detaljno navedeno u Vladinoj poddelegaciji, nisu isključena nova hapšenja.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike