Britanski ambasador uperio pušku u zaposlenog! Odmah otpušten (VIDEO)

01.06.2024

15:33

0

Nije zvanično saopšteno da je smenjen, ali se to može zaključiti na osnovu opisa na zvaničnoj stranici britanskog Ministarstva spoljnih poslova

Britanski ambasador uperio pušku u zaposlenog! Odmah otpušten (VIDEO)
Copyright Twitter/BNONews

Ambasador Velike Britanije u Meksiku otpušten je ranije ove godine nakon što je snimljen kako drži jurišnu pušku uperenu u čoveka zaposlenog u ambasadi, objavljeno je u subotu ujutru.

Prema Fajnenšel tajmsu, ambasador Džon Bendžamin bio je na službenom putu u dve meksičke države u kojima su moćni narko-karteli kada je uzeo pušku iz vozila kojim je putovao i uperio je u zaposlenog.

Video koji navodno prikazuje taj incident objavio je na platformi Iks anonimni korisnik, koji je napisao: "U kontekstu svakodnevnih ubistava u Meksiku za koja su odgovorni dileri droge on se usuđuje da se šali".

Britansko Ministarstvo spoljnih poslova nije zvanično objavilo da je otpustilo Bendžamina. Međutim, na zvaničnoj veb-stranici piše da je on "bio britanski ambasador u Meksiku između 2021. i 2024. godine".

Prema zvaničnoj stranici vlade, Bendžamin se "pridružio diplomatskoj službi 1986. godine, a prethodno je predstavljao britansku vladu u Čileu, Gani, Turskoj, Indoneziji i Sjedinjenim Američkim Državama, tokom svoje 35-godišnje karijere".

Ministarstvo je za Fajnenšel tajms kratko poručilo: "Svesni smo ovog incidenta i preduzeli smo odgovarajuće mere".

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike