Tramp traži da se Bajden testira na stimulanse pre debate na CNN

25.06.2024

06:56

0

Bajden je u izolaciji od prošle nedelje u predsedničkom centru u Kemp Dejvidu na zapadu Merilenda,

Tramp traži da se Bajden testira na stimulanse pre debate na CNN
Copyright Profimedia

Bivši predsednik SAD Donald Tramp zatražio je da aktuelni predsednik SAD Džozef Bajden bude podvrgnut testu na stimulanse pre prve predsedničke debate u četvrtak na Si-En-Enu (CNN).

"Test na lekove za nepoštenog Džoa Bajdena??? I ja bih odmah pristao na jedan!!!", napisao je Tramp na svojoj društvenoj mreži "Truth Social" nakon što su on i njegovi saveznici više puta sugerisali da će Bajden (81) biti pod lekovima tokom foruma u ​​Atlanti, preneo je Njujork post.

Bajden je u izolaciji od prošle nedelje u predsedničkom centru u Kemp Dejvidu na zapadu Merilenda, što je dovelo do mračnih sugestija iz republikanskih krugova o tome šta bi priprema za debatu sadašnjeg predsednika mogla da podrazumeva.

"Ne postoji univerzum u kojem (Bajden) neće biti pod lekovima pre debate. Ako želi da to negira, trebalo bi da ponudi test na nedozvoljene supstance, ali svi znamo da to neće učiniti", rekao je jedan Trampov saveznik za portal. 

Ovo su pravila debate

Profimedia
 

 

Američka televizija Si-En-En objavila je pravila debate na koja su pristali kandidati na predstojećim predsedničkim izborima, aktuelni američki predsednik Džozef Bajden i bivši predsednik Donald Tramp, a koja će biti održana 27. juna.

Oba predsednička kandidata pojaviće se na podijumima koji će isto izgledati, a koji će im biti dodeljeni bacanjem novčića, navodi Si-En-En.

Moderatori debate, koja će biti održana u gradu Atlanta u saveznoj državi Džordžiji, biće voditelji Si-En-En Džejk Taper i Dejna Beš, a Tramp i Bajden će tokom debate imati samo papir, olovku i flašicu vode.

"Mikrofoni kandidata biće isključeni tokom debate, osim kada je njihov red da govore", navodi Si-En-En i dodaje da će moderatori "koristiti sva sredstva na raspolaganju" da obezbede poštovanje vremena i civilizovanu diskusiju.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike