Američki milijarderi imaju svog favorita za Trampovog potpredsednika: Već je pominjan kao potencijalni kandidat

06.06.2024

11:54

0

Skot je poznat po svojoj ulozi u Senatskom odboru za bankarstvo, gde je jedan od najuticajnijih republikanaca

Američki milijarderi imaju svog favorita za Trampovog potpredsednika: Već je pominjan kao potencijalni kandidat
Copyright Profimedia

Američki milijarderi podržavaju Tima Skota kao mogućeg kandidata za potpredsednika Donalda Trampa, preneli su američki mediji.

Među njima su Leri Elison, suosnivač "Oracle Corp.", i Paul Singer iz "Eliott Investment Management-a", koji su istaknuti Trampovi donatori.

Ova grupa, koja uključuje više od 30 bogatih Trampovih pristalica, veruje da Skot ima potencijal da bude dobar potpredsednički kandidat.

Tim Skot je republikanski senator kojeg je Tramp naveo kao mogućeg kandidata za potpredsednika.

Skot je poznat po svojoj ulozi u Senatskom odboru za bankarstvo, gde je jedan od najuticajnijih republikanaca. Koristi svoje veze na Volstritu da pokaže svoju posvećenost u prikupljanju sredstava i povezivanju sa velikim poslovima.

U grupi koja podržava Skota su i Endru Sabin iz "Sabin Metal Corp.", Krejg Dučosois iz "Duchoshois Tima Capital Management-a", investicioni bankar Voren Stefens i Erika Mandelblata, šefica "Soroban Capital-a". Ovi milijarderi smatraju da Skot, zahvaljujući svojim vezama i uticaju, može značajno doprineti Trampovoj kampanji i uspostavljanju snažnih veza sa poslovnim sektorom.

Tim Skot je prvi put izabran u Kongres 2010. godine, a 2013. postao je prvi afroamerički senator iz Južne Karoline od Rekonstrukcije.

Skot je poznat po konzervativnom stavu i zalaganju za ekonomske reforme, obrazovanje i kriminalnu pravdu. Takođe je bio ključni igrač u pregovorima o poreskoj reformi 2017. godine.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike