Ne mešajte se u politiku, radite svoj posao: Zaharova pozvala UN da osudi napad na Sevastopolj

23.06.2024

18:39

0

Kijev je u nedelju izveo raketni napad na Sevastopolj sa pet taktičkih raketa ATACMS sa kasetnim bojevim glavama

Ne mešajte se u politiku, radite svoj posao: Zaharova pozvala UN da osudi napad na Sevastopolj
Marija Zaharova - Copyright Profimedia

Sekretarijat UN mora da osudi teroristički čin Kijeva izvršen uz pomoć američkog oružja u Sevastopolju, rekla je zvanična predstavnica ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

Ona je napomenula da komentar u vezi sa tragedijom zbog napada Oružanih snaga Ukrajine na plažu više liči na "priznanje sopstvene beskorisnosti".

"Sekretarijat UN je, u vezi sa terorističkim napadom kijevskog režima na civile u Sevastopolju, bukvalno rekao sledeće: 'Kao i uvek, nastojimo da okončamo rat u skladu sa Poveljom UN i rezolucijama Generalne skupštine. Ovo je više kao priznanje sopstvene beskorisnosti nego kao komentar u vezi sa tragedijom, možete jednom reći 'mi smo za sve dobro, protiv svega lošeg' i tražiti da se ovaj univerzalni citat koristi u svakoj prilici", reagovala je ona na izjavu zamenika portparola generalnog sekretara UN Farhana Haka, koji je rekao da sve strane u sukobu u Ukrajini moraju preduzeti mere kako bi izbegle civilne žrtve.

Profimedia
 

Dodala je da bi bilo lepo da Sekretarijat UN obavlja svoje tehničke funkcije bez uključivanja u politiku.

"A, zapravo je obrnuto! Već dugi niz godina postoji totalna politizacija svih izjava i dejstava u ukrajinskom pravcu u korist Zapada i to isključivo u antiruskom duhu. Pošto smo već počeli da igramo na političkom terenu, pogledajte ljude koje je kijevski režim ubio iz američkog oružja na plaži i osudite teroristički čin", zaključila je ona.

Prethodno se kancelarija generalnog sekretara UN, komentarišući ukrajinsko granatiranje Sevastopolja, ograničila na konstataciju da se "moraju izbeći civilne žrtve".

Podsetimo, Kijev je u nedelju izveo raketni napad na Sevastopolj sa pet taktičkih raketa ATACMS sa kasetnim bojevim glavama. Ruski sistemi protivvazdušne odbrane presreli su četiri raketa, dok je peta eksplodirala u vazduhu.

Stradalo je pet civila, od kojih troje dece, i ranile preko 119 ljudi, napisao je gubernator Mihail Razvožajev na Telegramu.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike