NASA slučajno emitovala snimak iz svemira, korisnici društvenih mreža se uspaničili: Mislili da astronaut umire (VIDEO)

14.06.2024

13:13

0

U audio-snimku se čuje ženski glas koji traži od članova posade da "vrate komandanta u odelo", provere mu puls i obezbede mu kiseonik

NASA slučajno emitovala snimak iz svemira, korisnici društvenih mreža se uspaničili: Mislili da astronaut umire (VIDEO)
Astronaut, ilustracija - Copyright Profimedia

NASA je u sredu slučajno emitovala simulaciju krizne situacije na Međunarodnoj svemirskoj stanici (MSS), što je izazvalo brojne spekulacije na društvenim mrežama.

Na Nasinom kanalu na Jutjubu uživo je emitovan audio-snimak koji je sugerisao da jedan član posade pati od dekompresione bolesti, saopštila je NASA na zvaničnom profilu MSS-a na društvenoj mreži Iks.

U snimku se čuje ženski glas koji traži od članova posade da "vrate komandanta u odelo", provere mu puls i obezbede mu kiseonik. Kasnije se kaže da komandant ima male šanse za preživljavanje.

Nakon emitovanja, korisnici društvenih mreža su širili informacije o navodnoj krizi na MSS-u.

- Ovaj zvuk je greškom preusmeren iz simulacije koja je u toku, u kojoj članovi posade i zemaljski timovi treniraju različite scenarije u svemiru. Nije povezan sa stvarnim hitnim slučajem - objavili su iz MSS-a i dodali da na stanici nema vanredne situacije.

Dekompresiona bolest, koja nastaje usled promene atmosferskog pritiska, kada se u krvi formiraju mehurići azota ili drugog gasa, može uticati na centralni nervni sistem i potencijalno je smrtonosna.

Članovi posade na MSS-u spavali su u vreme emitovanja simulacije, saopšteno je iz MSS-a.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike