Rođenje retkog belog teleta bizona u Jeloustounu: "Njegov dolazak sličan drugom dolasku Isusa Hrista"

12.06.2024

23:49

0

Rođenje takvog teleta dolazi nakon što je jaka zima 2023. godine oterala hiljade bizona iz Jeloustouna, dok ih je više od 1.500 ubijeno

Rođenje retkog belog teleta bizona u Jeloustounu: "Njegov dolazak sličan drugom dolasku Isusa Hrista"
Beli bizon se rodio u Nacionalnom parku Jeloustoun - Copyright Preentskrin/Iks

Retko belo tele bizona rođeno je u Nacionalnom parku Jeloustoun, što je, prema tvrdnjama članova plemena američkih Indijanaca, znak da se mora učiniti više u zaštiti zemlje i životinja.


"Rođenje ovog teleta je i blagoslov i upozorenje. Moramo učiniti više", rekao je duhovni vođa indijanskih plemena Lakota, Dakota i Nakota u Južnoj Dakoti, Arvol Luking Hors, preneo je danas CBS.

Rođenje takvog teleta dolazi nakon što je jaka zima 2023. godine oterala hiljade bizona iz Jeloustouna, dok ih je više od 1.500 ubijeno.

 

 


Za indijansko pleme Lakota, rođenje belog teleta je slično drugom dolasku Isusa Hrista, rekao je Luking Hors, i dodao da je još jedno takvo tele rođeno u Viskonsinu 1994. godine i da je nazvano Čudo.

Prema podacima Ministarstva unutrašnjih poslova u Americi, bizoni su najveći sisari u Severnoj Americi, a mužjaci mogu da dostignu težinu i do 900 kilograma. 

Njihova sezona parenja traje od sredine jula do sredine avgusta, tokom koje mogu biti agresivniji nego u drugim periodima godine.

Ranije ovog meseca, 83-godišnja žena teško je povređena kada ju je ubo bizon u Jeloustounu.

 

 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike