Srušio se helikopter potpredsednika Malavija: Strahuje se da je poginuo?

10.06.2024

20:16

0

Malavijski predsednik Lazarus Čakvera otkazao je planiranu posetu Bahamima i naredio hitnu operaciju potrage i spasavanja

Srušio se helikopter potpredsednika Malavija: Strahuje se da je poginuo?
Copyright Profimedia

Potpredsednik Malavija Saulos Klaus Čilima nestao je nakon pada helikoptera, javio je lokalni portal Malavi24, dodajući da se sumnja da je zvaničnik stradao u nesreći.

- Sve su veći strahovi da je potpredsednik Malavija Saulos Čilima poginuo u prinudnom sletanju u šumi Čikangava nakon što njegov helikopter jutros nije sleteo na aerodrom - navodi medij, dodajući da je u letelici bilo još devet osoba.

Saulos Klaus Čilima bio je u helikopteru odbrambenih snaga Malavija koji je u ponedeljak ujutru krenuo iz glavnog grada ka severnom gradu Mzuzu. Let je trebalo da traje samo 45 minuta, ali letelica nikada nije sletela.

- Propali su svi napori vazduhoplovnih vlasti da uspostave kontakt sa letelicom otkako je nestala sa radara - rekla je portparolka predsednika Kolin Zamba u saopštenju.

Malavijski predsednik Lazarus Čakvera otkazao je planiranu posetu Bahamima i naredio hitnu operaciju potrage i spasavanja.

Čilima je, inače, uhapšen u novembru 2022. pod sumnjom da je primio mito od britanskog biznismena Zuneta Satara zbog mešanja u raspodelu državnih ugovora. Prošlog maja, tužilaštvo je odustalo od optužbi za korupciju.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RT Balkan

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike