Bivši savetnik Pentagona: Zapad u zabludi da je spreman za sukob s Rusijom

10.06.2024

00:56

0

Daglas Mekgregor je podsetio da su zapadne vojne rezerve isrpljene u velikoj meri i da nema fabrika za proizvodnju municije i opreme

Bivši savetnik Pentagona: Zapad u zabludi da je spreman za sukob s Rusijom
Daglas Mekgregor - Copyright Ilustracija/Printscreen/Youtube/Rob Banks/Profimedia

Zapadne zemlje greše kada misle da mogu da se suprotstave Rusiji u slučaju rata, smatra bivši savetnik Pentagona, pukovnik u ostavci Daglas Mekgregor.


„Mislim da postoji određena pretpostavka da ćemo udariti na Ruse a oni će biti do te mere uplašeni i šokirani da će se svi razbežati. Ne znam šta ljudi imaju na pameti, ali to neće funkcionisati. Mi za to nismo spremni“, rekao je on u intervjuu za Jutjub kanal „Dip dajv“.

On je podsetio da su zapadne vojne rezerve isrpljene u velikoj meri i da nema fabrika za proizvodnju municije i opreme.

„Nemamo remontne kapacitete, zavisimo od malog broja železničkih čvorišta u Nemačkoj i malog broja luka, i ne vidim da ima nekih poboljšanja po tom pitanju, štaviše te luke, kao i aerodromi mogu biti mete napada i biće brzo uništeni“, ocenio je on.

Takođe, ne može se reći da unutar NATO postoji ujedinjenost – američka vojska je dosta slaba a i Evropljani se nalaze u lošem položaju, rekao je on i dodao da se tragedija mora izbeći po svaku cenu.

Podsetimo, predsednik Rusije je na sastanku sa urednicima svetskih medija na Međunarodnom ekonomskom forumu u Sankt Peterburgu rekao da odgovor na isporuke Ukrajini dalekometnog naoružanja može biti asimetričan.

„Razmišljamo o tome da, ako neko misli da je moguće da se isporučuje takvo oružje u ratnu zonu za napade na našu teritoriju i da nam stvara probleme, zašto onda mi nemamo pravo da svoje oružje iste klase isporučimo u one regione sveta, gde će se izvoditi napadi na vitalne objekte onih zemalja koje to rade protiv Rusije“, rekao je Putin.
 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike