Tornado srušio drvo na njihovu kuću! Dete poginulo, majka povređena

06.06.2024

07:36

0

Spasilačke ekipe su radile gotovo sat vremena da izvuku žrtve

Tornado srušio drvo na njihovu kuću! Dete poginulo, majka povređena
Copyright The Detroit News via AP/ Robin Buckson

Dvogodišnji dečak je poginuo, a njegova majka je teško povređena kada je tornado u sredu srušio drvo koje je palo na njihovu kuću u predgrađu Detroita u američkoj državi Mičigen.

Istovremeno, pet osoba je povređeno, od kojih jedna teško, kada je tornado srušio drvo na kuću u Gejtersburgu u američkoj državi Merilend, prenosi AP.

Dete je poginulo na licu mesta, a majka je prevezena u bolnicu u kritičnom stanju, dok dvogodišnja beba koja je bila u krevetiću u odvojenoj sobi nije povređena, a prebačena je u bolnicu na procenu, rekao je šef vatrogasne službe predgrađa Detroita, Livonije, Robert Džonson.

Spasilačke ekipe su radile gotovo sat vremena na uklanjanju srušenog krova i delova srušenog drveta da izvuku žrtve. Zvaničnici u Livoniji objavili su na gradskom sajtu da je tornado pogodio nekoliko četvrti u gradu u sredu popodne.

Nacionalna meteorološka služba u Detroitu objavila je na platformi X u sredu uveče da je tornado maksimalne brzine od 153 kilometra na sat pogodio Livoniju i da je čupao drveće i oštetio pojedine kuće. Upozorenja na tornado bila su izdata u sredu uveče i u američkoj državi Delaver.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike