Hapšenje mafije u Rimu i Napulju! "Pao" i Marčelo iz čuvene grupe "Banda dela Maljana" (VIDEO)

04.06.2024

11:21

0

Hapšenja su izvedena u Rimu, Napulju, Fođi i Viterbu, a 11 osumnjičenih je sprovedeno u zatvorski pritvor, dok je 16 osoba stavljeno u kućni pritvor, prenosi ANSA

Hapšenje mafije u Rimu i Napulju! "Pao" i Marčelo iz čuvene grupe "Banda dela Maljana" (VIDEO)
Copyright Printscreen/Youtube/Canale Dieci

U Italiji je danas, u operaciji usmerenoj protiv međunarodnog lanca trgovine drogom sa sedištem u Rimu, uhapšeno 27 osoba, među kojima je i Marčelo Kolafilji, bivši član zloglasne kriminalne grupe "Banda dela Maljana".

Hapšenja su izvedena u Rimu, Napulju, Fođi i Viterbu, a 11 osumnjičenih je sprovedeno u zatvorski pritvor, dok je 16 osoba stavljeno u kućni pritvor, prenosi ANSA.

Istražitelji sumnjaju da je Kolafilji vođa ove grupe i da je uspeo da organizuje mrežu za trgovinu većim količinama droge, kao i da zadrži saradnju sa pripadnicima mafijaških organizacija Ndrangeta, Kamora i Fođa, iako još služi kaznu u zatvoru u "poluslobodnom" režimu, navodi italijanska agencija.

 

Bivša kriminalna organizacija "Banda dela Maljana" bila je aktivna u Rimu od sedamdesetih do devedesetih godina, a njom je inspirisan film "Krimi-roman“ koji je snimljen po romanu Đankarla Katalda u režiji Mikela Plaćida.

Ova banda je, uprkos svemu, održavala veze sa predstavnicima mafije Ndrangeta, Kamora, Fođa i sa Albancima uključenim u južnoamerički narko-kartel, prenosi RomaTodai.it.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike