Mafijaši iz Ndrangete hteli da otruju sveštenika! Sipali mu izbeljivač u vino, smrt izbegao u poslednjem trenutku! (VIDEO)

26.02.2024

21:53

0

Autor: Lj. S.

Sveštenik je dobio policijsku zaštitu

Mafijaši iz Ndrangete hteli da otruju sveštenika! Sipali mu izbeljivač u vino, smrt izbegao u poslednjem trenutku! (VIDEO)
Sveštenik - Copyright Printscreen/Youtube

Najmoćnija mafija u Italiji - Ndrangeta htela je da otruje sveštenika Felićea Palamara tokom nedeljne mise u crkvi Svetog Nikole od Panakonija, u Česanitiju, međutim, on je smrt izbegao u poslednjem trenutku.

Tokom nedeljne mise sveštenik je hteo da popije vino iz pehara, međutim, osetio je čudan miris.

Misa je prekinuta, a laboratorijski nalazi su potvrdili da se u piću nalazio izbeljivač, zbog čega je policija započela istragu. 

Sveštenik je dobio policijsku zaštitu, a na društvenim mrežama je napisao: "Moje oružje je ljubav, moj štit praštanje, moj oklop milost. Neću razmišljati o preprekama niti će me uplašiti tama."

Sveštenik protiv Ndrangete

Palamara je često govorio protiv Ndrangete, najmoćnije i najbogatije kalabrijske mafije koja kontroliše evropsku trgovinu kokainom. 

Sveštenik ističe da je od ranije bio izložen pretnjama i zastrašivanjima, a nedavno su mu mafijaši zapalili i automobil. 

Takođe, Gradsko veće Česanitija je nedavno raspušteno zbog infiltracije Ndrangete, piše Gardijan.

Nije jedini sveštenik na meti mafijaša 

Inače, Palamara nije jedini lokalni sveštenik na meti mafijaša. 

Franćesko Pontoriero iz župe San Basilio Magno našao je mrtvu mačku pod haubom svog automobila. 

Za sveštenike u Italiji nije neuobičajeno da žive uz policijsku zaštitu. 

Mauricio Patrićelo, sveštenik u Kaivanu kod Napulja, koji se godinama bori protiv mafijaškog kriminala, ima dva telohranitelja.

Država protiv mafije

AP Photo/Valeria Ferraro
Suđenje mafijašima

Ndrangeti je zadat udarac u novembru kada je više od 200 mafijaša, političara, javnih zvaničnika i biznismena osuđeno na ukupno 2.200 godina zatvora zbog zločina u vezi sa mafijom na vrhuncu najvećeg krivičnog suđenja u Italiji za poslednjih više od 30 godina.

Suđenje je bilo toliko veliko da je morala biti izgrađena specijalna sudska zgrada unutar bivšeg telefonskog centra u kalabrijskom gradu Lamezia Terme.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike