Upoznajte ženu koja brine o deci Kejt Midlton i princa Vilijama: Jednu reč ne želi da čuje i ima poseban odnos s princezom

01.06.2024

22:55

0

Autor: M. Vu.

Marija Tereza ​​Turion Boraljo je postala sastavni deo njihovog domaćinstva kada je princ Džordž imao samo osam meseci

Upoznajte ženu koja brine o deci Kejt Midlton i princa Vilijama: Jednu reč ne želi da čuje i ima poseban odnos s princezom
Marija Tereza ​​Turion Boraljo sa kraljevićima - Copyright Profimedia

Britanski princ Vilijam i princeza Kejt Midlton od prvog dana rođenja posvećuju maksimalnu pažnju svojoj deci i trude se da ih sami odgajaju, koliko im kraljevske obaveze dozvoljavaju, ali im na mnogo načina pomaže i posebna osoba, njihova dadilja i osoba od poverenja Marija Tereza ​​Turion Boraljo.

Marija je postala sastavni deo njihovog domaćinstva kada je princ Džordž imao samo osam meseci, a deset godina kasnije i dalje pomaže u podizanju njega, njegovog brata princa Luisa i sestre princeze Šarlot. Princa Vilijama i njegovog brata princa Harija, između ostalih, čuvala je i dadilja Norland, tako da je to bio očigledan izbor za njega i Kejt.

Španjolka je studirala na koledžu Norland, koji se ponosi time što je prva obrazovna institucija koja nudi obuku za brigu o deci. Tamo svoje učenike uče svemu u vezi sa tim, od razvoja dečjeg mozga i prve pomoći do vožnje automobila. Poznati su po rigoroznoj obuci, a osim što uče veštine kao što su samoodbrana i bezbedna vožnja, uče nekoliko stranih jezika, ali i da nikada ne izgovore određenu reč pred decom o kojoj brinu.

Prema autorki Luiz Heren koja je provela godinu dana na koledžu dok je istraživala za svoje knjige je otkrila koju reč dadilja Marija kategorilno zabranjuje da se pred decom izgovara.

Profimedia

 

Hm, nije to što mislite. U pitanju je reč - klinac!

"To je znak poštovanja prema deci kao pojedincima", rekla je Luiz jednom za Miror.

Šta onda Marijine svakodnevne obaveze uključuju? Pošto svo troje dece idu u školu, ona provodi dane usklađujući njihove aktivnosti i pisanje domaćih zadataka, ali to nije sve.

„Uloga Norlandove dadilje se menja kako odrastaju, ona ne postaje manje zauzeta“, objasnila je za HELLO! autor knjige "Prva godina vaše bebe" Louena Hud koja je takođe studirala na Norland koledžu u Batu.

 

 

"Tokom dana morate da organizujete prevoz dece do škole i planirati logistiku zbog različitog vremena odlaska na treninge i dodatnih aktivnosti posle škole. Organizacija je neophodna da svako dete ima bogat doručak, da bude spremno. Za naporan dan u školi ne smeju da zaborave da po potrebi pošalju decu u školu u odgovarajućoj uniformi ili sportskoj opremi“, dodala je ona.

Jedan od ključnih zadataka dadilje je briga o odeći, jer tokom školovanja pohađaju čak i kurseve šivenja. Takođe je njihova odgovornost da planiraju ishranu i obroke, a dozvoljeno im je da se povezuju sa školom kako bi osigurali raznovrsnost u ishrani.

Drugim rečima, posao dadilje je prvenstveno da brine o svakom detetu kao pojedincu, a to utiče i na njihov dnevni raspored. Od dadilje se očekuje da pomaže deci u izradi domaćeg zadatka i da se trudi da ih učini što zabavnijim i privlačnijim.

Norlandove dadilje su tu da pomognu u promovisanju nezavisnosti u svojim štićenicima i da ih nauče da preuzmu odgovornost za svoje postupke.

Marija je osoba koja zapravo priprema mlade prinčeve i princeze za obavljanje kraljevskih dužnosti koje ih jednog dana očekuju, a koje već obavljaju putujući sa roditeljima i pojavljivanjem na važnim javnim događajima. Kraljevska porodica Mariju vidi kao člana porodice, ona i princeza Kejt su navodno veoma bliske i ona im je jedna od najvažnijih osoba dok se leči od raka koji joj je dijagnostikovan pre nekoliko meseci.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike