Kejt Midlton operisali doktori koji su lečili papu Franju! Tim lekara sa jedne od najboljih klinika na svetu zbog nje putovao u London

19.05.2024

07:30

0

Princ Vilijam je u petak podelio novosti o zdravstvenom stanju svoje supruge Kejt rekavši da joj ''dobro ide“.

Kejt Midlton operisali doktori koji su lečili papu Franju! Tim lekara sa jedne od najboljih klinika na svetu zbog nje putovao u London
Kejt Midlton u rukama lekara klinike Gemeli - Copyright Profimedia/Gemelli hospital

Operaciju abdomena kojoj je Kejt Midlton bila podvrgnuta u januaru ove godine, navodno je izveo tim italijanskih lekara koji su prethodno operisali papu Franju, pišu italijanski mediji.


Papa je podvrgnut laparotomiji u julu prošle godine, a ova operacija uključuje otvaranje abdomena.

Prema pisanju italijanskog portala ''Gente“, ovaj tim specijalista je iz rimske klinike ''Gemelli'' otišao u London kako bi operisao princezu od Velsa, a ova operacija je dovela do dijagostifikovanja kancera.
Profimedia
 


Kejt Midlton povukla se sa javnih dužnosti nakon što je 22. marta objavila da joj je dijagnostikovan oblik raka i da je započela tretman hemoterapijom.

Princ Vilijam je u petak podelio novosti o zdravstvenom stanju svoje supruge Kejt rekavši da joj ''dobro ide“.

Bolnica Gemelli jedna od najboljih na svetu

Bolnica Gemelli u Rimu potvrđuje se među najboljima u Italiji i svetu.

Na rang listi najboljih specijalizovanih bolnica koju objavljuje Newsweek, u saradnji sa Statista, fondacija Univerzitetske bolnice Agostino Gemelli Irccs, naime, zauzima sedmo mesto u svetu, a prvo u Italiji po ginekologiji, i osmi u svetu, a prvi u Italiji za gastroenterologiju. Drugi italijanski rekord je onaj iz pneumologije, prvi u Italiji i 49. u svetu.

Fondacija Policlinico Gemelli je prisutna u 11 od 12 rang-lista specijalnosti: kardiologija, kardiohirurgija, onkologija, endokrinologija, neurologija, ortopedija, pedijatrija i urologija, kao i ginekološko-akušerstvo (koja je prvi put uvrštena u ovu rang listu), gastroenterologija, pulmologija, koju je napravio američki časopis.

Veoma prestižan rezultat koji potvrđuje izvrsnost Rimske poliklinike i u međunarodnom kontekstu. Rangiranje je sastavljeno na osnovu globalnog istraživanja desetina hiljada zdravstvenih radnika, lekara i bolničkih administratora.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike