Novi ministar odbrane Rusije poslao brutalnu poruku: Delovaćemo srazmerno bezbednosnim pretnjama, ostvarićemo ciljeve

31.05.2024

14:49

0

Belousov je istakao da su ukrajinske trupe izgubile inicijativu na bojnom polju i da kijevski režim napada civilnu infrastrukturu kako bi se dokazao zapadnim sponzorima

Novi ministar odbrane Rusije poslao brutalnu poruku: Delovaćemo srazmerno bezbednosnim pretnjama, ostvarićemo ciljeve
Copyright Profimedia

Ruske akcije tokom ukrajinske operacije odgovor su na pretnje nacionalnoj bezbednosti koje se dugo nadvijaju nad zemljom, rekao je ruski ministar odbrane Andrej Belousov, i dodao da je Moskva odlučna da postigne sve svoje ciljeve u sukobu.

Govoreći u petak na sastanku ministara odbrane Organizacije Ugovora o kolektivnoj bezbednosti (ODKB) u Kazahstanu, Belousov je nagovestio da je uveren u uspeh Moskve u ukrajinskom sukobu. ODKB je vojni savez koji uključuje nekoliko bivših sovjetskih republika.

- Rusija nastavlja specijalnu vojnu operaciju i svi njeni ciljevi sigurno će biti ostvareni. Delujemo odlučno i srazmerno bezbednosnim pretnjama - rekao je ministar odbrane, dodajući da je sukob u Ukrajini pomogao jačanju ruske vojske i odbrambene industrijske baze zemlje.

- Ovaj napredak znači da su svi pokušaji da nam se nanese strateški poraz uzaludni - dodao je Belousov.

Ruski ministar odbrane je dodao da su ukrajinske trupe izgubile inicijativu na bojnom polju, jer se postepeno potiskuju u Harkovskoj oblasti. U tom kontekstu, "kijevski režim nastavlja da demonstrira svojim zapadnim sponzorima sposobnost da nanese štetu Rusiji napadom na civilnu infrastrukturu", rekao je Belousov, dodajući da su se ovi napadi intenzivirali uoči mirovnog samita o Ukrajini koji će biti održan sredinom juna, a čiji je domaćin Švajcarska.

Moskva neće prisustvovati događaju, uz obrazloženje da će se vrteti oko mirovne formule Vladimira Zelenskog, koju je Rusija odbacila kao nešto što ne može da pokrene pregovore.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike