Kijev razočaran "abramsima": Ukrajinski vojnici otkrili slabe tačke američkih tenkova - nisu predviđeni za naš rat! (VIDEO)

29.05.2024

20:41

0

Jedan od tenkova nije bilo moguće pokrenuti zbog kvara motora bez obzira na to što je tek stigao uz Poljske

Kijev razočaran "abramsima": Ukrajinski vojnici otkrili slabe tačke američkih tenkova - nisu predviđeni za naš rat! (VIDEO)
Copyright Profimedia

Ukrajinska vojska ima pritužbe na američke tenkove "abrams" koje su dobili a koji su za ruske snage cilj broj 1. na frontu, objavio je Si-En-En.

- Oklop nije dovoljne debljine, on ne štiti posadu. Sada se vodi rat dronovima i kada tenk krene Rusi se uvek trude da ga pogode - rekao je ukrajinski vojnik sa kodnim imenom "Džoker" koji upravlja tenkom.

Drugi vojnik je dodao da bez dobrog oklopa posada tenka nema šanse da preživi na bojnom polju. Tada je jedan tenkista ostao bez noge pošto je probijen oklp.

Američka TV ukazala je na niz tehničkih problema.

Jedan od tenkova nije bilo moguće pokrenuti zbog kvara motora bez obzira na to što je tek stigao uz Poljske.

- Ukrajinski vojnici se žale i na to da za vreme kiše ili magle od kondenzacije elektronika unutar vozila prestaje da radi - navodi se u prilogu.

Problem je i municija za ove tenkove, kao i na celom frontu.

Profimedia
 

Ukrajinski vojnici razočarani su jer su ovu tenkovi napravljeni za vođenje rata onako kako to zamišljaju u NATO - kada artiljerija i avijacija pripremaju bojno polje pre nego što izađu tenkovi i pešadija.

Ukrajinska vojska nema takvu mogućnost jer, kako kažu vojnici, nemaju ni artiljeriju ni avijaciju.

Predstavnik Ministarstva odbrane Ukrajine rekao je za Si-En-En, komentarišići ovu situaciju, da Ukrajina sada testira i unapređuje tehniku koja prvobitno nije bila predviđena za "njihov rat".

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Sputnik

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike