Uništen prvi "abrams" u Ukrajini: Američki tenk gori na bojnom polju, a tek što se pojavio na frontu (VIDEO)

27.02.2024

16:33

0

Navodno je pogođen u blizini sela Berdiči, severozapadno od Avdejevke

Uništen prvi "abrams" u Ukrajini: Američki tenk gori na bojnom polju, a tek što se pojavio na frontu (VIDEO)
Copyright Printscreen Telegram/АРХАНГЕЛ СПЕЦНАЗА Z

Moskovske trupe uništile su prvi glavni borbeni tenk američke proizvodnje M1 Abrams koji je isporučen kijevskim snagama tokom sukoba u Ukrajini, javilo je u ponedeljak više ruskih Telegram kanala.

Snimak koji kruži internetom navodno prikazuje vozilo sa velikom količinom vatre koja se diže oko njega.

Kako se navodi, gađao ga je FPV dron samoubica i pogođen je najmanje jedan put iz protivtenkovskog bacača granata koji se nosi na ramenu.

Tenk je navodno pogođen u blizini sela Berdiči, koje se nalazi severozapadno od Avdejevke, ključnog grada Donbasa koji su ruske snage nedavno oslobodile.

Krupni plan uništenog "abramsa" koji je snimio bespilotni dron pokazuje da je pregrda za municiju u vozilu izgorela, a da se prostor u kom se nalazi motor zapalio.

Vašington je obećao da će Ukrajini isporučiti 31 tenk M1 Abrams u januaru 2022. godine, uoči dugo najavljivane, ali na kraju neuspešne kontraofanzive Kijeva. Međutim, oni su u potpunosti isporučeni tek sredinom oktobra i držani su dalje od linije fronta, dok su prikazani samo u propagandnim video-snimcima.

Ukrajinski "abramsi" pojavili su se na bojnom polju tek u poslednjih nekoliko dana kako bi zaustavili napredovanje ruskih trupa ka zapadu nakon pada Avdejevke, nekadašnjeg glavnog ukrajinskog uporišta u Donbasu i jednog od ključnih uporišta za neselektivne artiljerijske i raketne napade na grad Donjeck.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike