Oglasio se otac Marije (8), koju je ujak silovao, pa ubio! Sa suzama u očima otkrio potresne detalje (VIDEO)

27.05.2024

08:40

0

Autor: 24sedam

Osumnjičeni je istražiteljima rekao da je ubio devojčicu kako ne bi mogla da ispriča šta joj je uradio

Oglasio se otac Marije (8), koju je ujak silovao, pa ubio! Sa suzama u očima otkrio potresne detalje (VIDEO)
Mala Marija Silva - Copyright Privatna arhiva

Tužioci traže doživotni zatvor za muškarca (32) iz Botošana koji je silovao i ubio svoju osmogodišnju nećaku Mariju Silvu.

Kako prenosi rumunski medij "Stirile Pro Tv", muškarac je priznao svoja strašna dela, a njegov advokat je izjavio da neće osporavati meru istražnog pritvora.

Osumnjičeni je istražiteljima rekao da je ubio devojčicu kako ne bi mogla da ispriča šta joj je uradio, dok je kako potvrđuju prve lekarske analize, smrt osmogodišnje devojčice bila je izuzetno nasilna.

Printscreen/Youtube/Antena 3 CNN
 

Glavni tužilac tužilaštva pri Sudu u Botošanu Valeriu Čihaja naveo je da je osumnjičeni prvo napao pa potom silovao žrtvu. 

- U meri u kojoj je bilo moguće razgovarati sa njim na ročištima, priznao je krivicu. Ako postoje sumnje, a i tužilac slučaja smatra da je potrebno, biće naloženo i medicinsko-pravno psihijatrijsko veštačenje - naveo je Čihaja.

Naime, u noći kada je pronađeno telo devojčice, muškarac (32) se sakrio u šumi, dok se za to vreme za njim vodila opsežna potraga. Pored pasa tragača, korišćen je i helikopter. Nedugo potom, osumnjičeni se ipak pokajao i odlučio da se vrati na mesto stravičnog zločina, gde je i uhapšen. Direktno je odveden na saslušanje, gde je i priznao užas koji je počinio.

Podsetimo, on se tereti da je u petak, 24. maja, oko 20 časova, kada je devojčica došla do njegove kuće da bi uzela šerpu po koju ju je poslala majka, devojčicu silovao, a potom ugušio. Na kraju je njeno polunago i krvavo telo bacio nedaleko od kuće u žbunje i pobegao.

Beživotno telo devojčice sa povredama pronađeno je u noći između petka i subote, a osumnjičeni ujak je uhvaćen tek u subotu oko podneva.

Uhapšeni se tereti za teško ubistvo, silovanje i lišavanje slobode, zbog čega mu preti doživotna kazna.

Otac sa suzama u očima

U međuvremenu, otac deteta, koji radi u inostranstvu, stigao je kući na sahranu. On tvrdi da je nekoliko puta pokušavao da uzme svoje devojčice od porodice svoje bivše supruge.

- Mislim da nije dovoljno brinula o njima - rekao je otac devojčice Valentin Gica Rošu.

Prijatelj porodice dodao je da je ocu mnogo stalo do devojčice.

- Kada je pričao o njima, govorio je sa suzama u očima. To je nešto neverovatno bolno - rekao je on.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike