Rusi šokirani Blinkenovim rečima o Raisijevoj pogibiji: Zbog politike Vašingtona reč "Amerikanac" postaće pogrdna svuda u svetu

23.05.2024

13:28

0

Volodin je izjave američkog državnog sekretara nazvao ciničnim i nehumanim

Rusi šokirani Blinkenovim rečima o Raisijevoj pogibiji: Zbog politike Vašingtona reč "Amerikanac" postaće pogrdna svuda u svetu
Copyright Profimedia

Predsednik Državne dume Rusije Vjačeslav Volodin kritikovao je američkog državnog sekretara Entonija Blinkena jer je izjavio da su Iranci profitirali od smrti svog predsednika Ebrahima Raisija.

Volodin, koji je predstavljao Rusiju na Raisijevoj sahrani, nazvao je Blinkenove reči ciničnim i nehumanim.

Milioni ožalošćenih građana izašli su na ulice Teherana i drugih iranskih gradova da se oproste od svog lidera. Imajući to u vidu, Blinkenove reči, da su svet i Iranci imali samo koristi od Raisijeve pogibije, zvuče cinično i nehumano - napisao je Volodin na svom kanalu na Telegramu.

Volodin je upozorio da ovakvo ponašanje američkih zvaničnika izaziva sve veću ogorčenost među građanima drugih zemalja i predvideo je da bi zbog politike Vašingtona reč "Amerikanac" uskoro mogla postati pogrdna širom sveta.

- Ovaj bezobrazluk izaziva sve veću iritaciju kod građana drugih zemalja. Zbog politike Vašingtona sama reč "Amerikanac" uskoro će postati pogrdna reč u celom svetu - zaključio je.

Blinken je ranije izjavio da je možda bolje za iranski narod što Raisi više nije živ i dodao da SAD ne žale zbog njegove smrti niti da bi održale minut ćutanja u znak sećanja na njega.

Raisi je poginuo u helikopterskoj nesreći 19. maja na severozapadu Irana, zajedno sa ministrom spoljnih poslova Hoseinom Amirom Abdolahjanom i drugim zvaničnicima.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike