Putin se posle inauguracije sastao sa dve žene! Jedna mu je posebno važna, evo ko je ona (VIDEO)

07.05.2024

23:03

0

I Rošal i Gurevič bili su među zvanicama na predsedničkoj inauguraciji

Putin se posle inauguracije sastao sa dve žene! Jedna mu je posebno važna, evo ko je ona (VIDEO)
Vladimir Putin - Copyright Profimedia

Posle ceremonije inauguracije, ruski predsednik Vladimir Putin sastao se u Kremlju sa svojom nastavnicom Verom Gurevič i direktorom Istraživačkog instituta za urgentnu dečju hirurgiju i traumatologiju Leonidom Rošalom, izjavio je novinarima portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

"Vladimir Putin se sastao u Kremlju na kraju inauguracije sa Leonidom Rošalom, kao i sa svojom nastavnicom Verom Dmitrijevnom Gurevič", rekao je Peskov.

 

 

Vera Gurevič, koja ima 91 godinu, kako navode mediji, bila je razredni starešina Putinu od petog do osmog razreda u srednjoj školi u tadašnjem Lenjingradu.

I Rošal i Gurevič bili su među zvanicama na predsedničkoj inauguraciji.

Vladimir Putin je školovanje započeo u Lenjingradu, koji se danas naziva Sankt Peterburg. Tamo je završio osnovnu školu i gimnaziju. Nakon toga, upisao se na Pravni fakultet Lenjingradskog državnog univerziteta (danas Sankt Peterburški državni univerzitet), gde je studirao pravo. Putin je diplomirao 1975. godine, stekavši zvanje diplomiranog pravnika.

Tokom svojih studentskih dana, Putin je bio aktivan u sportu, posebno u džudou, gde je postigao značajan uspeh, stekavši čak i zvanje majstora sporta. Osim toga, bio je i član komunističke partije, što je u to vreme bilo uobičajeno za mlade ljude u Sovjetskom Savezu. Nakon završetka fakulteta, Putin je započeo karijeru u KGB-u, tadašnjoj sovjetskoj obaveštajnoj agenciji, gde je proveo nekoliko godina pre nego što je prešao u politiku.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike