Izveštaj sa fronta: Ruske trupe uništile naftno skladište i osakatile američku vojnu tehniku

03.05.2024

19:50

0

Prema izveštaju sa fronta, neutralisano je više od 1.200 neprijateljskih vojnika i uništeno više desetina tenkova i haubica, između ostalog i tenk "abrams"

Izveštaj sa fronta: Ruske trupe uništile naftno skladište i osakatile američku vojnu tehniku
Ruska vojska - Copyright Profimedia

Ruske jedinice uništile su ukrajinsko skladište nafte "Balovnoje", odakle su se gorivom snabdevala ukrajinska vojska, saopštilo je Ministarstvo odbrane Ruske Federacije.

"Operativno-taktička avijacija, raketne snage i artiljerija grupacija Oružanih snaga Ruske Federacije pogodile su naftno skladište 'Balovnoje', odakle se gorivom snabdevale i vojne jedinice Oružanih snaga Ukrajine, kao i ljudstvo i vojnu opremu neprijatelja u 102 regiona", navodi se u saopštenju ruskog Ministarstva odbrane.

Pored toga, bilo je uništili su i radar za osvetljenje i navođenje sa dva lansera protivvazdušnog raketnog sistema "S-300PT", kao i lanser PVO sistema IRIS-T nemačke proizvodnje čiji je jedini korisnik Ukrajina.

Dalje se navodi da su sistemi protivvazduhoplovne odbrane tokom dana oborili 40 dronova i tri vođene bombe "hamer" proizvedene u Francuskoj.

U saopštenju se, između ostalog, navodi i da su pripadnici trupa "Zapad", "Jug", "Centar", "Istok" i "Dnjepar" naneli teške gubitke neprijatelju, kako u ljudstvu, tako i u vojnoj tehnici. 

Prema izveštaju sa fronta, neutralisano je više od 1.200 neprijateljskih vojnika i uništeno više desetina tenkova i haubica, između ostalog i tenk "abrams", dve samohodne artiljerijske jedinice M109 "paladin", više haubica M777, dva topa M119 i oklopni transporter M113, proizvedeni u SAD.

Pored toga, odbijeni su i napadi ukrajinskih jurišnih trupa.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike