FSB likvidirala ukrajinskog agenta: Planirao seriju terorističkih napada u Rusiji

03.05.2024

18:35

0

Diverzant je stigao u Podmoskovlje iz Litvanije u martu 2024. godine sa ciljem da montira eksplozivne naprave i izvrši napade na vojne i energetske objekte, navodi se

FSB likvidirala ukrajinskog agenta: Planirao seriju terorističkih napada u Rusiji
Ilustracija - Copyright Profimedia

Federalna služba bezbednosti Rusije likvidirala je agenta ukrajinske obaveštajne službe, koji je bio umešan u pripremu serije terorističkih napada unutar Rusije, izvestio je Centar za odnose sa javnošću FSB-a.

Prema saopštenju Centra, ovaj agent je bio član terorističke organizacije koja je zabranjena u Rusiji i imao je nameru da izvede napade na različite objekte, uključujući i one Ministarstva odbrane.

U saopštenju se ističe da je reč o ruskom državljaninu rođenom 1976. godine, koji je bio deo Glavne obaveštajne uprave Ministarstva odbrane Ukrajine.

Prema informacijama FSB-a, ovaj diverzant je planirao napade na objekte u Podmoskovlju, kao i na učesnike dobrovoljačkih bataljona i dobrovoljačkih centara u Sankt Peterburgu.

Diverzant je stigao u Podmoskovlje iz Litvanije u martu 2024. godine sa ciljem da montira eksplozivne naprave i izvrši napade na vojne i energetske objekte u regionu.

Prepiska između diverzanta i njegovog nalogodavca otkriva planove terorista da sprovedu nasilne akcije kako bi "iskorenili sve rusko" u baltičkim zemljama, uključujući terorističke napade na pravoslavne crkve i ruskojezične zajednice, kao i spaljivanje bioskopa u Rigi tokom projekcija filmova, navodi se u saopštenju.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike