Šokantno otkriće u nacističkoj jazbini! U Geringovoj kući pronađeni skeleti tri osobe, tinejdžera i bebe - nemaju ruke ni stopala!

30.04.2024

14:01

0

Još nije jasno o kakvim se leševima radi

Šokantno otkriće u nacističkoj jazbini! U Geringovoj kući pronađeni skeleti tri osobe, tinejdžera i bebe - nemaju ruke ni stopala!
Herman Gering - Copyright Profimedia

Grupa istraživača amatera pronašla je skelete pet ljudi u kući koja je nekada pripadala Hitlerovoj desnoj ruci, nacisti Hermanu Geringu, piše nemački list Špigel.

Naime, Gering je imao kuću na teritoriji bivšeg Hitlerovog štaba Vučja jazbina u Poljskoj, a upravo tamo su sada pronađeni ostaci tri odrasle osobe, tinejdžera i bebe. 

Arheolozi amateri iz Poljske i Nemačke pretreživali su drveni pod u Geringovoj kući, a šokirali su se kada su naišli na ljudsku lobanju na dubini od desetak centimetara.

Odmah su pozvali policiju, ali oni nisu našli nikakve dokaze o nedavnom zločinu. I tako je istraživački tim predvođen Oktavijanom Bartoševskim nastavio da kopa. Ukupno su otkrili ostatke tri odrasle osobe, tinejdžera i bebe.

Ono što je još jezivije jeste da su tela imala odsečene udove - stopala i ruke!

Još nije jasno o kakvim se leševima radi. Moguće je da su mrtvi smešteni tokom izgradnje kuće - verovatno čak i sa znanjem Rajh feldmaršala. Ali isto tako je moguće da su tela doneta u Vučju jazbinu nakon završetka Drugog svetskog rata. Poljsko javno tužilaštvo sada želi da utvrdi da li je masovno ubistvo imalo veze sa nacistima.

Šta je bila Vučja jazbina?

U poljskim šumama nalaze se ostaci Hitlerovog ozloglašenog sedišta Vučja jazbina. Tamo su planirani rat, Holokaust i pokolj civila u Varšavi. U ovoj dobro čuvanoj tvrđavi pokušan je i atentat na Hitlera.

Profimedia
Hitler i Gering

Kompleks je izgrađen 1941. za vreme operacije Barbarosa i nemačke invazije na SSSR. Vučja jazbina je smeštena u Masurijanskoj šumi, a udaljena je oko 8 kilometara od poljskog grada Kentšin.

Hitler je prvi put "Vučju jazbinu" posetio 23. juna 1941. godine, dok je poslednji dan koji je proveo u njoj bio 20. novembra 1944.

Kako ne bi pala u ruke Crvenoj armiji, koja je sve više nadirala prema zapadu, Vučja jazbina je dignuta je u vazduh 25. januara 1945, ali pošto su pojedini bunkeri bili toliko debeli, nisu srušeni do temelja.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike