Uznemirujući incident: U blizini spomenika holokausta osvanuo grafit kukastog krsta

15.01.2024

22:42

0

Osumnjičeni je nepoznati muškarac koji nosi crnu masku i tamnu jaknu (verovatno braon boje) sa prugom preko grudi i niz ruke - navodi policija

Uznemirujući incident: U blizini spomenika holokausta osvanuo grafit kukastog krsta
Ilustracija - Copyright Profimedia

Nepoznati počinioci nacrtali su sprejom kukasti krst na zidu zgrade ''Verizon'', pored Memorijalnog kompleksa holokausta ''Horvic-Vaserman'' u Filadelfiji, saopštila je policijska uprava, napominjući da je pokrenuta istraga protiv vandalskog čina koji dolazi usred porasta antisemitskih incidenata širom SAD.

- Osumnjičeni je nepoznati muškarac koji nosi crnu masku i tamnu jaknu (verovatno braon boje) sa prugom preko grudi i niz ruke - navodi policija u saopštenju za javnost, prenosi En-Bi-Si njuz.

Izvršna direktorka Filadelfijske fondacije za sećanje na holokaust Ester Kutas, koja upravlja memorijalnim kompleksom, rekla je da se na snimku za nadzor vidi kako je svastika iscrtana na obližnjoj zgradi ''Verizon'' oko 1.30 ujutru po lokalnom vremenu.

- Ovo je nažalost veoma uznemirujući incident. Ali to više nije šokantan incident, s obzirom na ono što danas vidimo u Americi. Živimo u novoj realnosti. Naše institucije i naši ljudi ovde više nisu bezbedni * rekla je Kutas.

U okviru Horvic-Vaserman Memorijalnog kompleksa u Filadelfiji nalazi se najstariji javni spomenik Holokaustu u SAD, koji je podignut 1964. godine.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike