Princ Vilijam iznenadio dečaka u školi, a onda prvi put javno spomenuo Kejt Midlton: "Žao mi je..."

25.04.2024

18:57

0

Autor: M. Vu.

Nakon povratka svojim dužnostima, princ Vilijam je prvi put javno spomenuo situaciju sa Kejt

Princ Vilijam iznenadio dečaka u školi, a onda prvi put javno spomenuo Kejt Midlton: "Žao mi je..."
Kaejt Midlton i princ Vilijam - Copyright Profimedia

Prošlog meseca princeza Kejt Midlton je objavila da se bori sa rakom, ali nije precizirala o kojoj vrsti kancera je reč. Princ Vilijam je danas posetio školu Engleske crkve Svetog Mihaela u Birmingemu  i tamo se izvinio zbog odsustva svoje supruge.

Nakon povratka svojim dužnostima, princ Vilijam je prvi put javno spomenuo situaciju sa Kejt.

U razgovoru sa članom osoblja škole, Vilijam je kratko komentarisao odsustvo svoje supruge.

"Žao mi je što Kejt nije sa nama ovde. Sigurno bi to volela", rekao je princ Vilijam.

Ova izjava dolazi u vreme kada javnost i dalje špekuliše o zdravstvenom stanju princeze Kejt i vrsti raka sa kojom se bori. Princ Vilijam nije pružio dodatne informacije o stanju svoje supruge, ali je jasno da je podrška i briga za Kejt prioritet za njega i celu kraljevsku porodicu.

Iznenadio dečaka

Mladić je jutros dočekao iznenađenje svog života kada se princ od Velsa pojavio u svojoj školi nakon što je prošle godine primio pismo u kojem ga je pozvao da vidi njihove inicijative za mentalno zdravlje.

Fredi Hedli, 12, objavio je svoje pismo na Ks, nekadašnjem Tviteru, na Svetski dan mentalnog zdravlja prošlog oktobra, govoreći kraljevskoj porodici o briljantnom poslu koji su obavljali on i njegovi prijatelji u srednjoj školi crkve Svetog Mihaela u Engleskoj u Rouli Redžisu u Sandvelu.

Na njegovo oduševljenje, Vilijam je lično odgovorio, napisavši: „Dobar dan Fredi, tako mi je žao Ketrin i ne mogu da budem sa tobom i ostalim studentima u Svetom Majklu danas. „Suočavanje sa izazovima mentalnog zdravlja i stigmama je toliko važno, molimo vas da nastavite sa ovim važnim radom. 

Ali Fredijevo pismo je očigledno imalo duboko dirljivo dejstvo na princa, koji je zamolio svoj tim da tajno dogovori posetu školi sledeći put kada bude planirao javne angažmane u Zapadnom Midlendsu.

A danas je šokirao školarca i drugove iz razreda nenajavljenim dolaskom kao prvi od tri angažmana u regionu.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike