Sestra Kim Džong Una zapretila Americi: Razvićemo najveću i najmoćniju vojnu silu!

24.04.2024

11:47

0

Izrazila je zabrinutost zbog serije vojnih vežbi koje je američka vojska sprovela u regionu ove godine

Sestra Kim Džong Una zapretila Americi: Razvićemo najveću i najmoćniju vojnu silu!
Copyright Profimedia

Kim Jo Džong, uticajna sestra severnokorejskog lidera Kim Džong Una, izjavila je da će Severna Koreja nastaviti da razvija svoje vojne kapacitete kako bi zaštitila sopstveni suverenitet i očuvala mir u regionu, prenosi severnokorejska novinska agencija KCNA.

Ona je izrazila zabrinutost zbog serije vojnih vežbi koje je američka vojska sprovela u regionu ove godine, posebno ističući vežbe sa "južnokorejskim marionetskim vojnim gangsterima", upozoravajući da one ugrožavaju regionalnu bezbednost.

- Nastavićemo da razvijamo najveću i najmoćniju vojnu silu kako bismo zaštitili naš suverenitet, bezbednost i mir u regionu - rekla je Kim Jo Džong.

U poslednjih nekoliko meseci vojske Sjedinjenih Američkih Država i Južne Koreje izvele su niz obimnih i intenzivnih vojnih vežbi. Lideri obe zemlje su se obavezali da će povećati borbenu gotovost u odgovoru na potencijalne vojne pretnje iz Severne Koreje.

Južnokorejska vojska je saopštila da je ovog meseca oko 100 vojnih aviona učestvovalo u dvonedeljnim vežbama iz vazduha.

Severna Koreja tvrdi da su američke vojne vežbe zapravo pripreme za nuklearni napad na nju. Sa druge strane, Vašington i Seul insistiraju da su vežbe odbrambenog karaktera i da se sprovode redovno radi održavanja vojne spremnosti.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike