Pucnjava u Rusiji: Napadnut policijski odred, ima mrtvih (FOTO)

22.04.2024

10:27

0

Ukradeno je službeno oružje i jurišne puške AKM

Pucnjava u Rusiji: Napadnut policijski odred, ima mrtvih (FOTO)
Ilustracija - Copyright Profimedia

Dva policajca su poginula, a jedan je ranjen kada je neidentifikovani napadač napao jedinicu ruske policije u gradu Karačajevsku u Karačajevo-Čerkeziji, na severnom Kavkazu, saopštilo je regionalno odeljenje ruskog Istražnog komiteta.

S druge strane, Arbatmedia.kz piše da je u pitanju više napadača, dok je "Baza" objavila fotografije osumnjičenih i navela njihova imena: Ruslan Semenov i Marat Bitdajev.

"Telegram" kanal "SHOT piše da se napad na tri policajca dogodio 21. aprila u 23:40 u Karačajevsku u oblasti lokalne pijace Nižnji. Kako se navodi, policajci su bili na dužnosti i patrolirali teritorijom kada su ih napale neidentifikovane osobe i zapucale na jedinicu. Dodaje se da je ukradeno službeno oružje i jurišne puške AKM, prenosi Rtvi.com.

Ura.news navodi da su ukradeni pištolji i automat "kalašnjikov“ i da su trenutno mobilisane sve snage regionalnih agencija za sprovođenje zakona da traže i privedu napadače. U Karačaj-Čerkeziji je uveden operativni plan "sirena", čiji je cilj hvatanje napadača.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike